Sommerbogen

Sommerbogen - Læs og vind i din sommerferie!

13.06.24
De Danske Børnebiblioteker inviterer endnu en gang børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen 2024. 

Sommerbogen kører i perioden 14. juni til den 24. august, og det er nemt at deltage: Hent et udfordringsark på dit lokale bibliotek, læs en masse gode bøger hen over sommeren, og vær med i konkurrencen om fede præmier. Hovedpræmien er: Tøm en boghandel på 5 minutter!

Hvad kan du vinde?

Alle deltagende børn er med i lodtrækningen om 3 hovedpræmier, som er at tømme en boghandel på 5 minutter. Alle, der gennemfører, får en boggave (vælg selv mellem alle de gode præmiebøger), og deltager i lodtrækningen om ekstrapræmier fra lokale virksomheder. Fra den 14. juni kan I hente en startpose på biblioteket med udfordringsark, bogmærker og andet godt.

Sådan gør du

 • Hent et udfordringsark på biblioteket fra den 14. juni eller find det her
   
 • Læs eller lyt til 3 bøger og løs 10 af læseudfordringerne
   
 • Udfyld de 3 anmeldelseskort på bagsiden af udfordringsarket
   
 • Aflever det udfyldte udfordringsark på dit lokale bibliotek senest den 19. august
   
 • Vælg din præmiebog
   
 • Du er nu med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier, og vores lokale præmier

Hvem står bag Sommerbogen?

Bag konkurrencen står De Danske Børnebiblioteker, der arbejder for Sommerbogens fornemmeste opgave, nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i den lange sommerferie – og styrke læselyst og læseglæde.

Hvad skal du læse?

Se børnebibliotekarernes anbefalinger af de bedste bøger her. Du kan også finde masser af inspiration til lydbøger og e-bøger på eReolen Go, og så kan du selvfølgelig altid få vejledning og gode læsetips på dit lokale bibliotek. 

Læs mere om Sommerbogen på Bibliotekernes Læsespor

Rigtig god læselyst!