Årets bedste computerspil

Året 2014 har budt på en hel del spændende spil.

Spilbibliotekar Sunis favoritter

Far Cry 4 (PS4)

Det er svært at overgå Far Cry 3, som er et af de bedste open-world spil som jeg har spillet. Far Cry 4 når måske heller ikke helt op på siden, nå det kommer til spilkarakterer og historie. 4’ern formår dog at bygge videre på dets stærke koncept, og skabe en smuk og gigantisk gameworld. Der er ingen grænser for hvad du kan foretage dig i denne vild-naturs udgave af GTA, og alle former for missioner er super underholdende. Eneste minus er måske historien, men det tænker man ikke over mens man angriber en fjendtlig lejr på elefantryg.

Outlast (PS4)

Året 2014 har budt på mange horrorspil, men det der gjorde størst indtryk på mig var Outlast. Spillet udkom oprindeligt i 2013 til PC, men jeg har altså spillet PS4 udgaven fra 2014. Det er simpelthen en nervepirrende oplevelse at gå ned igennem gangene på et sindsygehospital som er blevet overtaget af patienterne. Det er fyldt med gennemførte detaljer i både lyd og på billedsiden, og det er en oplevelse jeg ikke vil anbefale nogen at udsætte sig selv for alene.
Findes kun som download.

Metro: 2033 Redux (PS4)

Vi bliver lidt i horrorgenren med Metro, som oprindeligt udkom i 2010, men er udkommet i en opdateret udgave til PS4. Her render man rundt og skyder monstre i Moskvas undergrundsbaner, som er fantastisk lavet. Historien er lidt diffus, men egentlig god nok, og der er fint med variation i gameplayet.

Spilbibliotekar Terjis favoritter

Killzone Shadow Fall (PS4)

Jeg har ikke tidligere fået spillet andre i Killzone serien, hvilket jeg kun kan ærgre mig over nu, da dette var en stor positiv overraskelse. Det er et sci-fi skydespil, der foregår i rummet med meget varierede, og ofte også meget smukke, omgivelser. Grafikken er nemlig forrygende, og bliver det spillet på en stor kvalitetsskærm, er der i det mindste en fed visuel oplevelse i vente. Gameplayet var fint varieret, og jeg var top underholdt hele vejen igennem. Et fedt skydespil for én, der ellers ikke er så meget til 'Shooters'.

Watch Dogs (PS4)

I en moderne, teknologisk verden, hvor alting er forbundet og kan fjernstyres, har dem, der har udstyret, forbindelsen og hackingfærdighederne til rådighed, utroligt meget magt. Og det er en stor del af fornøjelsen i dette spil. Udstyret med en mobiltelefon, kan man nemlig 'hacke' sig til hvad som helst. Mangler du penge, hacker du bare telefonerne hos tilfældige folk på gaden. Skal du ind i en topsikret bygning, hacker du dig ind alarmsystemet og får det fikset. Drøner du rundt i gaderne tæt efterfulgt af politiet, hacker du en bro eller en vejspærring, som de kan blive bremset af. Dette fungerer rigtig fint og giver et frisk pust til denne type spil, som ellers minder en del om GTA spillene, som den tyvstjæler en del idéer fra.

Shadow of Mordor (PS4)

Et fantasy spil, der foregår i J.R.R Tolkiens univers, og tidsmæssigt ligger i mellem Hobitten og Ringenes Herre. Ellers har det ikke særligt meget til fælles med bøgerne, udover enkelte figurer og referencer. Det trækker heldigvis ikke fra en herlig spiloplevelse, hvor man primært kæmper mod en Uruk hær, hvis officerer kan huske dig og bliver stærkere, hvis de kan slå dig ihjel. Dette gør det særligt bittert at blive slået ihjel, men er med til gøre spillet mere dynamisk og ekstra spændende. Det koster virkelig noget at dø, modsat mange andre spil, hvor man bare går tilbage til et tidligere gemt punkt. Tolkiens verden er i det store hele rigtig fint fortolket og spillet er generelt top underholdende med nogle fantastiske Uruker, den ene mere grum end den anden.

Materialer