Lektørudtalelse

Forfatter: Lone Krøgh

Kort om bogen

Madspild kan minimeres ved at bruge råvarerne helt op, og i denne kogebog er der inspiration til hvordan. For alle der ønsker at gøre en forskel i deres eget køkken

Beskrivelse

Madspild kan undgås, hvis man tænker sig om, når man køber ind, planlægger og udnytter resterne. Der er ingen grund til bevidstløs at kassere fx de yderste blade fra et salathoved eller stokken i et blomkål. Det meste kan sagtens bruges til god mad, og i denne kogebog er der opskrifter på almindelig hverdagsmad, hvor råvarerne bliver brugt helt op. Fryseren er vores bedste ven i kampen mod madspild, for her kan små rester af næsten hvad som helst opbevares og senere indgå i nye retter. Nogle af opskrifttyperne er velkendte for den erfarne og økonomiske bevidste køkkenskriver, mens andre er nye. Vi kender alle den med banankagen, men overmodne bananer kan bruges til mange andre ting, og det samme kan overmodne avocadoer. Afpil fra rosenkål kan bruges til nye retter ligesom æbleskræller og broccolistokke, hvis bare man har øje for det og tiden til det

Vurdering

Inspirerende og anvendelig kogebog, som opfylder sit formål og giver læseren lyst til at bruge mange flere rester, blade og stilke. Forsiden er bleg og uden blikfang

Andre bøger om samme emne

Af lignende titler om madspild og madrester findes fx Nej tak til madspild, Undgå madspild og tryl med dine rester, Skræl er ikke skrald og Mad med omtanke