Karen Blixen

Karen Blixen på Ordrup Bibliotek

Karen Blixen er centrum for en række hyggelige arrangementer på Ordrup Bibliotek i løbet af vinteren og foråret.

Du får et dybere indblik i Blixens liv - både som forfatter og privatperson - når vi byder på foredrag, film og skæbnehistorier. Og selvfølgelig er hyggen i fokus, så du er mere end velkommen til at tage strikketøjet med. Biblioteket stiller te og kaffe til rådighed.

Film: Blixen og Bjørnvig indgår en pagt 

Fredag den 9. februar kl. 11.00

Bro  i have

Det er 17 år siden, Karen Blixen opgav sit eventyr i Afrika. Ødelagt af syfilis og knust over tabet af både sin kaffeplantage og sit livs kærlighed, lever den 63-årige, verdensberømte forfatter i isolation.

En dag møder hun den unge digter Thorkild Bjørnvig, og sammen indgår de en pagt. Hun lover at gøre ham til en stor kunstner, men til gengæld skal han adlyde hende ubetinget - uanset prisen. 

Book billet til filmen her

Foredrag: Karen Blixens univers

Fredag den 8. marts kl. 11.00

På Kvindernes internationale kampdag tager Lise Lotte Frederiksen (cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab) dig med på en spændende rejse ind i Karen Blixens liv og forfatterskab. Blixen var en handlekraftig og inspirerende kvinde, der skilte sig ud i sin samtid og blev et forbillede for kvinder.

Men hvad gør Blixens verden så unik, og hvordan skabte hun den særlige skrivestil og det levende billedsprog? Vi skal høre om en række af Blixens tekster, og samtidig indvier Lise Lotte Frederiksen os i Blixens litterære forbilleder.

Book billet til foredraget her

Salon med Karen Blixen

Fredag den 12. april kl. 11.00

Anne Liballe

Skuespiller Anne Liballe indtager denne formiddag scenen i rollen som Karen Blixen. Du får citater, livsmottoer og ordrette anekdoter, som havde Blixen selv fortalt dem.

Anne Liballe har siden 2019 optrådt som Karen Blixen under navnet ”Skæbne Historier”, og hun har høstet store roser fra både publikum og anmeldere.

Hver optræden er unik, og efterfølgende er der mulighed for dialog og spørgsmål.

Book billet til Blixen salon her

Materialer