Olympus: "The Fall of the Giants"

Græske myter genfortalt af Stephen Fry

Har du lyst til en omgang ældgamle røverhistorier, så skal du give Stephen Frys genfortælling af de græske sagn og myter en chance. Det er underholdende oldtidskundskab for alle.

Nuvel, ordet oldtidskundskab klinger måske en anelse tørt, men de klassiske fortællinger fra det gamle Grækenland er alt andet end det – især når det er Stephen Fry, der fører pennen.

I de tre bøger, "Mythos", "Helte" og "Troja" udfolder den britiske forfatter og komiker historierne fra Olympen på en legende let facon, der efterlader læseren sulten efter mere.

Mythos – guder, titaner, mennesker og ild

Her starter vi helt fra begyndelsen med Jordens skabelse. Bogen rummer fabelagtige fortællinger om de olympiske guder, som er ufatteligt lidt guddommelige og meget menneskelige med deres jalousi, affærer, nid, intriger og interne stridigheder.

Du kan bl.a. læse om titanen Prometheus, der gav ilden til menneskene og pådrog sig Zeus’ evige vrede, om Pandora og hendes æske, som faktisk var en krukke, om hvorfor der er ørkener og ispoler og meget, meget mere.

Reservér "Mythos" her

Du kan også finde "Helte" som lydbog, som forfatteren på forrygende vis selv har indtalt (engelsk version)

Helte – Herakles, Orpheus i underverdenen, Argonauterne og andre hyperseje helte 

"Helte" fortsætter, hvor "Mythos" slap og tager fat på de dødelige helte i den græske mytologi. Vi slipper dog ikke det guddommelige, da guderne elsker at blande sig i menneskenes gøren og laden.

Du får fx. historien om Perseus, som bliver narret til at tage på jagt efter Medusas hoved, fortællingen om, hvordan Herakles’ (også kendt som Hercules) temperament tvang ham ud i adskillige heltegerninger på andres bestilling og om argonauternes vilde rejse ud for at hente det gyldne skind.

Reservér "Helte" her

Troja – Prins Paris snupper smukke Helena og så bryder helvede løs

I "Troja" får du en genfortælling af historien om den drabelige krig mellem grækerne og trojanerne. Du møder blandt andre Achilleus, Odysseus, Hector og prins Paris og Helena, som startede hele balladen.

Hvis du har læst "Illiaden" i oldtidskundskab, er det her et lækkert og måske lidt mere tilgængeligt gensyn.

Reservér "Troja" her

Materialer