Teaterforestilling Chicks

Børnearrangementer på Gentofte Bibliotekerne – efteråret 2023

Så ligger der et nyt frisk efterårs-program klar for børnebibliotekerne i Gentofte.

På Gentofte Hovedbibliotek folder vi i efteråret Marianne Iben Hansens billedbog Lille Frøken Pingelpot ud som legeudstilling i børnebiblioteket. Historien omfavner det at være anderledes, og hvordan det kan opleves i et børneperspektiv.

Her får du overblikket over vores voksenarrangementer

Udstilling Pingelpot

Værksteder for børnefamilier

Du kan også deltage i forskellige værksteder for børnefamilier: I forbindelse med årets Golden Days Festival i september holder vi arkitektur-workshop, hvor du kan bygge dit eget mini-hønsehus. Værkstedsførere er Julie Dufour og Charlotte Carstensen fra tegnestuen All about A og er for børn fra 5 år.

I oktober kan du lave din egen fabelfugl i collageteknik vejledt af designer og forfatter Helle Laursen. Du skal være fyldt 4 år og have en voksen med.

Vil du hellere slå øjne og ører ud og nyde to gode teaterforestillinger om fjerede væsner, kan du opleve Teater Lampes fortolkning af H.C. Andersens eventyr om Den grimme ælling, omsat til musikalsk dukkemagi for de 2-5 årige og Hr. Teater forestillingen Chicks.

Teater Chicks

Vidste du, at tamhønen stammer fra dinosauren? Bliv klog på dinosaurer og fugle, når biolog og illustrator Marie Rubæk Holm forklarer, hvordan det hænger sammen.

Som noget nyt er der Læs-løs-lørdage, hvor vi sætter ekstra spot på læseglæden hos både børn og voksne. Der vil være anbefalinger fra personalet og forskellig underholdning i Øregårdssalen.

Se hele børneprogrammet på Gentofte Hovedbibliotek her

Gentoftegade Bibliotek

Otto er et næsehorn

I samarbejde med naboen Gentofte Kino viser Gentoftegade Bibliotek i efteråret en perlerække af de mest anerkendte og klassiske børnefilm.

I forbindelse med filmene i Gentofte Kino vil der være små udstillinger og aktiviteter for børn og familier på biblioteket.

Så kan du møde Romain Lliedo fra Studio Cinemagic, som vil undervise i lydeffekter og strobotop-film i to workshops for børn fra 7 år.

Se hele børneprogrammet på Gentoftegade Bibliotek her

Jægersborg Bibliotek

Blade i forskellige nuancer

På Jægersborg Bibliotek har vi fokus på naturen og årstiderne.

Hele efteråret fortsætter konceptet Bål og bøger, som er for de 4-10 årige. Vær med omkring bålet og hør en god historie, inden der sluttes af med en snak og et snobrød. 

Du kan også møde biolog Marie Rubæk Holm, som kommer forbi og taler om vandrøvere, myreløver og citronbjørne. Nogle dyr har vilde navne, andre har vild adfærd, og nogle har begge dele. For børn fra 7-11 år.

I efterårsferien er der efterårsværksted med naturmaterialer. Holder du efterårsferie og er i kreahumør, så deltag i dette værksted. For de 6-12 årige.

Se hele børneprogrammet på Jægersborg Bibliotek her

Vangede Bibliotek

Dreng arbejder i værksted

På børnebiblioteket i Vangede er efterårets tema hjemstavn.

Du kan bygge et hjem til din litterære yndlingsperson. Hvordan ser Kaptajn Underhylers hjem egentlig ud? Eller Sallys fars? Eller Mimbo Jimbos eller Rødhættes, Skammerens datters, Hermiones eller hvad med Vitellos?

Så er der postløb for hele familien. Få en historie skrevet af børnebibliotekarerne, løs sjove gåder og kom samtidig på tur i lokalområdet. Du skal bare møde op på biblioteket i tidsrummet i tøj, der matcher vejret. 

Vi slutter sæsonen af med teaterstykket Jul hos Peddersen, som er for børn fra 4-9 år og deres voksne.

Se hele børneprogrammet på Vangede Bibliotek her

Ordrup Bibliotek

Far med barn

Ordrup Bibliotek har fokus på fædre med småbørn – Fars legestue og Far på barsel fortsætter i efteråret

Så kan du bygge din egen Roombox med udgangspunkt i din yndlingsfortælling. Værkstedet er for børn fra 5 år, og værkstedet styres af kunst- og kulturformidler Christina Hal Jonassen.

Se hele børneprogrammet på Ordrup Bibliotek her

Dyssegård Bibliotek

Værk af Simon Werge

Dyssegård Bibliotek har fokus på miljøet, Pippi og Pokémon.

Simon Werge, der er billedbehandler og kulturformidler, udstiller en række af sine billeder. Billederne skal vække tanker om klimaforandringer, og om hvordan København helst ikke skal se ud i fremtiden. Udstillingen har han kaldt Købenfremtid.

Pippi Langstrømpe og Villa Villekulla flytter ind på biblioteket med en lille scenografi i september. Her kan du gå på opdagelse og se, om du kan finde Hr. Nilsson og perlekæden i træstubben. 

I anledning af Gaming-ugen i november sætter Dyssegård Bibliotek fokus på spil, samvær og kreativitet i hele uge 45. Vær med, når de går Pokémon-amok hele ugen med aktiviteter og besøg N’Club - Danmarks største Nintendo-fællesskab.

Se hele børneprogrammet på Dyssegård Bibliotek her

Teaterdyssen

Motiv fra forestillingen

Dyssegårdskirken og Dyssegård Bibliotek viser noget af det bedste børneteater for hele familien. I efteråret har Teaterdyssen tre forestillinger for børn i alderen 2-11 år

Læs om de enkelte forstillinger og tilmeld dig her

Nye og gamle klubber for børn

På Gentofte Hovedbibliotek fortsætter klubberne for børn og unge i alderen 9-17 år, og som noget nyt er der Filosofisk læseklub for børn på Jægersborg Bibliotek. 

Dyssegård Bibliotek satser på højtlæsning og den gode historie for de 10-12-årige, som har fået navnet Læsedyssen.

Forside Oplev børn 2023 efterår

Efterårssæsonen for børn starter den 7. august.

Få overblikket og tilmeld dig til efterårets arrangementer