Hvid hun sidder på tæppe

Børnearrangementer på Gentofte Bibliotekerne – foråret 2024

Så ligger der et nyt frisk forår-program klar for børnebibliotekerne i Gentofte.

På Gentofte Hovedbibliotek skyder vi forårsprogrammet i gang med legeudstillingen: Her er Alfons Åberg. Det er en udstilling om familie, venner og smeltet vaniljeis. Vi folder Gunilla Bergströms vidunderlige historier om Alfons Åberg ud i januar og februar. 

Og så kan du allerede nu sætte kryds i kalenderen lørdag den 27. april, hvor bibliotekets klubbørn inviterer til årets BogFest for børn.

Tilmeld dig nyhedsbrevet for børnefamilier, og bliv løbende opdateret på vores arrangementer.

Her får du overblikket over vores voksenarrangementer

Alfons Åberg i helikopter

Værksteder, koncerter og ny familiezone

Foråret byder både to værksteder, hvor Alfons er hovedperson. Du kan fx. bygge din egen helikopter sammen med de dygtige elever fra FGU NORD eller fejre Alfons' fødselsdag i vores collageværksted.

Vi har i det hele taget mange kreative værksteder i foråret. Du kan prøve kræfter med plantefarvning, visible mending eller bygge løs i vores arkitektur-værksted.

I februar er der familiekoncert med Sara Grabow, hvor vi fejrer sangbogen De små synger, der efterhånden har 75 år på bagen.

Den 1. marts kan du komme til indvielse af den nye familiezone på Hovedbiblioteket, hvor der nu vil være ekstra plads til de allermindste og nye hyggelige læseområder. Samme dag kan du gå på opdagelse i arkitekturen på biblioteket og teste vores nye arkitekturkit.

Der er selvfølgelig også teaterforestillinger, og i foråret kan du se Alfons Åberg - nye historier og stykket Glimmer på!

Se hele børneprogrammet på Gentofte Hovedbibliotek her

Gentoftegade Bibliotek

Busters verden

I samarbejde med naboen Gentofte Kino viser Gentoftegade Bibliotek i foråret en perlerække af de mest anerkendte og klassiske børnefilm.

I forbindelse med filmene i Gentofte Kino vil der være små udstillinger og aktiviteter for børn og familier på biblioteket. Du kan blandt andet se Busters Verden, Snøvsen og Brødrene Løvehjerte.

Så kan du se teaterstykket Da lilleræv blev storebror, komme til klassiske børnekoncerter og lave din egen stopmotion-film

Se hele børneprogrammet på Gentoftegade Bibliotek her

Jægersborg Bibliotek

Tryllenørden

Gør dig klar til årets fest i Jægersborg! Forårsfesten ved Jægersborg Bibliotek er tilbage og byder på en festlig dag med aktiviteter for både små og store. Tryllenørden kigger bl.a. forbi med sit store bibliotekstrylleri.

Hele foråret fortsætter konceptet Bål og bøger, som er for de 4-10 årige. Vær med omkring bålet og hør en god historie, inden der sluttes af med en snak og et snobrød. 

Du kan også komme til koncert med Bongobjørnene, som tager dig på en musikalsk tur i den livlige jungle. Og i februar kan du være med i vores genbrugsværksted eller komme til grøddag på biblioteket

Se hele børneprogrammet på Jægersborg Bibliotek her

Vangede Bibliotek

zoo

Vangede Bibliotek sætter denne sæson fokus på temaet Liv og død.

Du kan bl.a. se teaterstykket Små døde dyr, designe en kiste, lave små spirende urtepotter eller møde dyrene fra ZOO, når to dyrepassere kigger forbi med insekter og krybdyr.

Se hele børneprogrammet på Vangede Bibliotek her

Ordrup Bibliotek

Motiv fra forestillingen

Ordrup Bibliotek har masser af spændende tilbud dette forår. Fars legestue fortsætter otte lørdage i foråret, og så får vi besøg af Teatret Kriskat, der opfører stykket B-BUMM.

Du kan bygge din egen billedbog, lave smukke lanterner og deltage i Børnebiffen, hvor vi viser film fire gange i løbet af foråret.

Og så skal vi selvfølgelig hygge i bibliotekshaven, når Grøn Guide Gentofte kigger forbi i maj.

Se hele børneprogrammet på Ordrup Bibliotek her

Dyssegård Bibliotek

Gentofterenden

Masser af værksteder, musik og aktiv leg er hovedingredienserne i forårsprogrammet for børn på Dyssegård Bibliotek.

Du kan lave din egen pung, et fødselsdagsflag i keramik eller strikke en sød ugle på værkstederne. Så er der koncert for hele familien med Tobias Trier, lydbankomotorik-leg for de 0-4-årige og en hyggelig tur til Gentofterenden med Grøn Guide Gentofte.

Se hele børneprogrammet på Dyssegård Bibliotek her

Teaterdyssen

Motiv fra forestillingen

Dyssegårdskirken og Dyssegård Bibliotek viser noget af det bedste børneteater for hele familien. I foråret har Teaterdyssen tre forestillinger for børn i alderen 2-11 år

Læs om de enkelte forstillinger og tilmeld dig her

Klubber for børn

På Gentofte Hovedbibliotek fortsætter klubberne for børn og unge i alderen 9-17 år, og i Jægersborg er der igen i foråret Filosofisk læseklub for børn.

Dyssegård Bibliotek satser på højtlæsning og den gode historie for de 10-12-årige i den populære klub Læsedyssen.

Forside børn Oplev 2024 forår

Efterårssæsonen for børn starter den 11. januar

Få overblikket og tilmeld dig til efterårets arrangementer