Rick Stein's Simple Suppers
Foto: Sam Harris

Biblioteket anbefaler: Bogen ”Rick Stein's Simple Suppers”

22.03.24
Er du træt af opskrifter med komplicerede ingredienslister? Og har du heller ikke lige tid til at lave en oksefond på kraftben? Så vil den kendte tv-kok, restauratør og gastro-globetrotter Rick Steins nyeste kogebog måske være noget for dig. 

Rick Stein fik ideen til Rick Stein's Simple Suppers efter en hjerteoperation tilbage i 2022. For på hospitalet fik han, mod alle odds, serveret en yderst veltilberedt, smagfuldt og enkel anretning fisk. Det behøver jo ikke være så kompliceret, selv på et hospital kan der serveres god mad.

Rick kom til at tænke på, at det måske er de simple ting i livet, der giver værdi, og som det madøre Rick er, udmundede det sig i denne kogebog.

Der er tale om en samling af over 100 opskrifter, enkle og lige at gå til. Stilfulde opskrifter til en tirsdag eller til weekenden. Der er skåret ned for ingredienslisten, og du skulle gerne kunne finde alle ingredienserne i dit lokale supermarked.

Et velforsynet kolonialskab og en pænt fyldt fryser er helt sikkert at anbefale, og bogen giver da også et forslag til, hvad et velforsynet køkken burde ligge inde med. For Rick går ikke uden om dåser med ansjoser og bønner, en bouillonterning eller en færdiglavet dej.

Hvis der er et dogme i denne kogebog, så er det, at det skal være simpelt. Tilberedningstiden er på max en time, men de fleste retter er langt hurtigere at tilberede. Bogen er opdelt i 10 kapitler. Hurtige retter, Fiskeretter, One Pot retter, Vegetarretter, Middag for en, Middag for to, Middag med vennerne og Noget sødt til sidst. 

Opskrifterne er inspireret af køkkener fra det meste af verden, og som den berejste kok Rick er, kommer vi kolonarisk vidt omkring.

En simpel kogebog til inspiration og glæde for alle

Sammen med de skønne opskrifterne, krydrer Rick bogen med anekdoter og hverdagshistorier, der også fejrer det enkle i livet. Det er nemt, hvis du som jeg har set nogle af Ricks tv-programmer at høre hans stemme for dit indre øre, og jeg fornemmer tydeligt hans nærvær igennem bogen.

Det er en af de kogebøger, man med stor fornøjelse kan læse i sin lænestol. Men jeg havde svært ved ikke at se, hvad mit forrådskammer gemte på.

For skulle jeg lave gnocchi med tomat, rejer og basilikum, eller one-pot meatballs i tomat og orzo til aften? Og hvad med en varm sur-sød ananas til dessert måske med en skefuld vaniljeis fra fryseren. Og skulle jeg ikke være fræk og servere steak & kidney pudding for gæsterne på lørdag?

En simpel kogebog til inspiration og glæde - for dig selv, til familien eller dine gæster.

Materialer