Christina Hesselholdt og bogen Selskabet gør op

Biblioteket anbefaler: Bogen "Selskabet gør op"

Christina Hesselholdt er en mageløs sprogkunstner. Hun skriver en så tindrende prosa, at man nyder hver linje og ønsker, at den aldrig ender.

Selskabet gør op er en i rækken af romaner om Camilla og den verden, hun lever i.

Bogen er fyldt med citater, der viser, hvor følsomt, præcist og humoristisk Christina Hesselholdt skriver. Det er litteratur med bid og helende hænder. Det er litteratur med kant og bløde folder.

Hele tiden er der små brud – et ord, der virker så overraskende, at man hyler af grin, og rundt om hvert hjørne i sproget dukker der en tanke eller et perspektiv op, som man troede sig alene om at have.

Vanedannende

Der er noget stærkt vanedannende ved Hesselholdts prosa. Hun er eminent til at bygge små fine broer mellem sproget og verden. Hele tiden indskriver hun det alvorlige i det underfundige og det ligefremme i det kringlede.

Et sted, hvor én af personerne, Alma, taler om forfattergerningen, siger hun: ”Jeg gik ud i badeværelset og kiggede mig i spejlet, og det var rigtigt. Mit ansigt virkede opløst og træt - af anstrengelsen ved at hente noget langt indefra og bringe det med ud; graveriet i alle de lag af tid”.

Christina Hesselholdt er en forfatter, der tør, kan, vil og gør det; graver dybt og henter det skjulte frem til os andre.

En bog som Selskabet gør op - og de foregående Camilla and the horse og Camilla og resten af selskabet gør litteraturens verden til et rigere sted at være.

Materialer