Hus flyver væk

Fantasy for hele familien

06.09.22
Er du bidt af fantasy-genren, så tjek denne liste med anbefalinger af bøger og tegneserier, som du kan låne på biblioteket.

Fantasy er genren, hvor du kan læse dig ind i en helt anden verden, hvor helten oftest er den, ingen regner for det store, som fx Harry Potter. Drengen der bor under kældertrappen hos sin tante og onkel, men som ender med at redde hele troldmandsverdenen fra den onde Voldemort.

Eller børnene Lucy, Susan, Peter og Edward, som i en gemmeleg ender med at gå igennem et garderobeskab og ender i den magiske verden Narnia, som de selvfølgelig redder fra en ond isdronning.

Og så er der historien om Bilbo. Den lille hobbit med den store eventyrlyst, som drager ud på en farefuld færd med en flok karismatiske dværge og møder en guldelskende drage og en gådefuld skikkelse ved navn Gollum.

Det er disse karakterer, vi kender og elsker at følge. Det er deres verdener, vi dykker ned i, og ønsker at være en del af.

Fantasy-bøger

Vi har samlet en række bøger inden for fantasy-genren, og der er både til de nye fans af genren og dem, der for længst har læst både Harry Potter og Ringenes Herre.

Mange af vores anbefalinger er serier (heldigvis), og på listen finder du den første i hver serie.

Tegneserier og graphic novels

Bøger om Harry Potter-universet

Tags