Med Bent Bro i Klosterhede Plantage

Bibliotekerne sætter sammen med DR og natur- og friluftsorganisationer fokus på natur og litteratur i kampagnen ”Vores natur”. DR har inviteret fem danske forfattere ud i naturen for at fortælle om netop deres forhold til den.

58-årige Bent Bro fra Thyborøn skriver ikke bøger, men er forfatter af sangtekster til bandet Tørfisk, som han på 40. år er forsanger i.

Med havet som vilkår

Tørfisk stammer fra Thyborøn, og det barske Vesterhavs evige rumlen er derfor livsnerven i bandets musik. Alle bandets medlemmer er fiskersønner og er dermed vokset op med havet som et vilkår, der både er livsgrundlag, men som også kan tage liv.

Bent fortæller barsk om et tidligt minde fra 6-7-årsalderen, hvor et skib forliser ud for kysten, og han ser sin far stå, bundet fast med reb i brændingen, og hive druknede lig i land.

Folk med sådan en baggrund er "æ så piwe", og de får i hvert fald ikke mandeinfluenza, ræsonnerer Bent Bro tørt.

Skovens ro

I dag er han imidlertid mødt op i Klosterheden med sin guitar. Helt tidstypisk har han først fået øjnene op for skovens natur, da han som 50-årig begyndte at køre mountainbike. Og nu nyder han også de oplevelser, skoven byder på, når han færdes derude i den helt anderledes ro, der kun brydes af fuglesang og kronhjortes brunstbrøl.

Bent Bro slutter af med en sang, han har skrevet til den irske folkemusiker Pete Abotts melodi, Windy Harbour. Han har givet sangen titlen På den anden side, og på fineste vis kobler han sangens budskab til den situation, vi allesammen står i lige nu. Vi spejder ud på den anden side, men vi skal også huske at leve livet, mens det står på.

"Husk at hvert øjeblik skal give liv til det liv, du fik".

Og hvor er det bedre at samle gode livsøjeblikke end i naturen? F.eks. i den vestjyske Klosterhede Plantage.

Bent Bro taler om naturen ude i naturen

Materialer