Barn ligger i en bunke efterårsblade

Efterårsferie: Besøg os på Gentofte Bibliotekerne

Efterårsferien står i børnenes tegn på Gentofte Bibliotekerne. Teater, workshops og naturvidenskab er nogle af de ting, der er på tapetet. Få overblik over programmet lige her.

Teater: Pinocchio

Lørdag den 15. oktober kl. 11.00 på Gentofte Hovedbibliotek (7-13 år.)

Vi lægger stort ud med teaterforestillingen "Pinocchio". Teater Patrasket har taget fat om Carlo Collodis eventyrlige klassiker og forvandlet den til en vild, visuel og musikalsk opsætning – med dukkemagi, fysisk ensemblespil og grum og gakket humor. En dyster, men fabelagtig forestilling for de ældste. 

Find billetter til teaterstykket Pinocchio

Workshop: Ind i kroppen

Lørdag den 15. oktober kl. 11.00 på Dyssegård Bibliotek (5-11 år.)

I workshoppen skal børnene hjælpe lægerne fra den sundhedsfaglige NGO Børneliv med at finde ud af, hvad patienten fejler.

Sammen skal vi med på en rejse ind kroppen. Med et stetoskop skal vi høre vores hjerte slå. Vi skal også undersøge og dissekere hjerte og lunger fra en gris. Kom med til en dag fyldt med sjov, undren og ny viden.

Book billet til workshoppen her

Workshop: Eventyrlige smykker

Mandag den 17. oktober kl. 11.00 på Gentofte Hovedbibliotek (5-10 år.)

Workshoppen: Eventyrlige smykker er styret af elever fra Forberedende Grunduddannelse i Ballerup. De har forberedt kroner, kæder og andre smykker inspireret af klassiske figurer i eventyrerne. Men vi udfordrer selvfølgelig rammerne og laver de vildeste smykker til både drenge og piger.

Book plads til smykke-workshoppen

Foredrag: Køn og identitet i naturen

Onsdag den 19. oktober kl. 13.00 på Gentofte Hovedbibliotek (fra 5 år.)


Det handler om køn og identitet i naturen, når biolog Marie Rubæk Holm deler ud af historier fra naturvidenskabens verden. Vi skal bl.a. høre om svampe med over 23.000 køn, dyr der kan skifte køn, hunner der styrer hele samfund og meget mere.

Book billet til foredraget Køn og identitet i naturen 

Workshop: Tegn et eventyr

Torsdag den 20. oktober kl. 13.00 på Gentofte Hovedbibliotek (6-13 år)

Børnebogs-illustrator Peter Hermann kommer forbi og hjælper børnene med at tegne. Måske seje feer, orker, drager eller andre fantasifulde væsener? Peter hjælper med at tegne børnenes yndlingseventyr og viser tricks til at gøre tegningerne dynamiske og sjove.

Book plads på workshoppen Tegn et eventyr

Lokalarkivet for børn

Torsdag den 20. oktober kl. 15-18 på Gentofte Hovedbibliotek (7-12 år.)

Hvorfor hedder min vej, som den gør? Og hvem har mon boet i mit hus før mig?

Det er bare nogle af de spørgsmål, dit barn kan få svar på i Gentofte Lokalarkiv. Og arkivaren står klar til at hjælpe på lokalarkivet på Hovedbibliotekets 1. sal.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Magic the Gathering

Den 20. oktober kl. 17-20 på Gentofte Hovedbibliotek

Er du til fantasy og kortspil, så er der mulighed for at møde en flok spilinteresserede i alderen 9-50 år. De er alle vilde med spillet Magic the Gathering, som er et fantasy-inspireret kortspil, hvor drager, varulve og elvere kæmper imod hinanden.

Spillerne mødes i børnebiblioteket hvor spilnørderne Mattias og Suni sidder klar til at lære jer spillene, og de har masser af decks og kort, som I kan låne.

Dette arrangement kræver ikke tilmelding.

Filmvisning: Magiske skabninger

Lørdag den 22. oktober kl. 11.00 På Ordrup Bibliotek (Fra 11 år.)

Motiv fra filmen

Filmen foregår 70 år før Harry Potter kom til verden og handler om den unge troldmand Newt, der er på jagt efter magiske væsner og deres evner, som han vil samle i et stort opslagsværk.

Men at jagte eventyrlige skabninger er ikke uden problemer, og Newt får snart brug for hjælp. Både fra andre troldmænd og af mugglere, dvs. mennesker uden magiske kræfter. Men hvad sker der, når nogen af skabningerne slipper løs? Kan Newt nå at indfange dem, inden magien afsløres?

Filmen vises på engelsk har danske undertekster varer 2 timer.

Book billet til filmen Magiske skabninger

Se hele programmet for efterårsferien på Gentofte Bibliotekerne