Arrangementer på Gentofte Bibliotekerne

Arrangementer på Gentofte Bibliotekerne – efteråret 2023

Der er garanti for at blive klogere, godt underholdt og inspireret, når du besøger Gentofte Bibliotekerne i løbet af efteråret.

Gentofte Bibliotekernes kulturprogram for efteråret 2023 er netop landet, og her får du et overblik over, hvad vi byder på i voksenkategorien. 

Her får du overblikket over vores børnearrangementer

Forfattermøder på Hovedbiblioteket

En række af tidens aktuelle forfattere besøger Hovedbiblioteket dette efterår. Glenn Bech, der har taget landet med storm med manifestet Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet, bliver interviewet om det banebrydende værk af en flok elever fra Ordrup Gymnasium.

Glenn Bech

Ind gennem Hovedbibliotekets svingdøre kommer også Lars Hjortshøj og Benjamin Koppel, der fortæller om værket Halvt fuldendt – tanker fra et umage venskab, og Helle Helle besøger biblioteket i forbindelse med udgivelsen af sin nye roman Hafni fortæller.

Helle Helle

Digteren Pia Tafdrup kaster desuden lys over sine fem værker om sanserne, og Olav Hergel lægger vejen forbi og taler med litteraturkonsulent Signe Pallisgaard om den bevægende roman Jeg husker dagen som lys.

Du kan også møde seks spansktalende forfattere, der måske ikke er så kendte i Danmark (endnu). De vil hver især præsentere deres værker og der efter indlede en debat om forholdene for spanske forfattere i Danmark.

I samme boldgade kommer en række kvindelige forfattere og debatterer, hvordan forholdene er for kvindelige forfatter i landet. Du kan blandt andre møde Anne Mette Kirk og Henriette Rostrup, og debatten modereres af journalist Lotte Thor.

Festival for historie

Du kan også deltage i Bibliotekernes Festival for historie, hvor Hovedbiblioteket får besøg af Poul Nyrup Rasmussen, Caspar Eric og forfatter til Afvigernes Ø Maria Clement Hagstrup, der stiller spørgsmålet: Hjælper det at sige undskyld? En samtale om afvigere – før og nu. 

Caspar Eric besøger faktisk Hovedbiblioteket hele to gange dette efterår – første gang allerede den 5. september, hvor han kommer forbi til en snak om sin bog Nye balancer.

Caspar Eric

Hvad sker der med Iran?

Siden drabet på Mahsa Zhina Amini i september 2022 har iranske kvinder protesteret mod undertrykkelse. Men hvordan står det til med den iranske litteratur skrevet af kvinder?

To arrangementer vender blikket mod Iran. Den dansk-persiske oversætter, anmelder og skribent Nazila Ghavami Kivi stiller skarpt på problematikken, og du kan møde to dansk-iranske kvinderettighedsforkæmpere, herunder Maria Kafaei Zandeh Del, i en samtale om den iranske kvindekamp og om det oprør, der har rystet Iran.

Nazila Ghavami Kivi

Læselyst i fokus

I efteråret 2023 sætter vi også fokus på læselyst og læseglæde. Vi lægger ud med en lang række arrangementer, hvor vi deler vores egne gode læseoplevelser og byder læserne op til debat, så vi sammen kan dykke ned i bøgernes fortryllende verden. Det sker til vores Læs-Løs Lørdage og Bøger og kaffe.

Forside voksen oplev

Efterårssæsonen for voksne starter den 8. august.

Få overblikket og tilmeld dig til efterårets arrangementer

Jægersborg Bibliotek

Vores bydelsbiblioteker har også et stærkt og varieret kulturprogram for efteråret.

På Jægersborg Bibliotek er der bl.a. litterære saloner, et samtaleforum, der i september, oktober og november har skiftende temaer med filmvisninger, foredrag og tilhørende udstillinger i biblioteksrummet.

Du kan til hvert arrangement få lister med hjem med inspiration til læsning. De tre film med tilhørende foredrag kommer omkring emner som brevromaner, forbudte bøger og Hollywood blacklisting.

Desuden byder Jægersborg på foredrag om bedre byskik samt en række historiske foredrag under temaet KRIG & FRED skabt i samarbejde med Garderhøjfortet.

Mette Lis Andersen

Vangede Bibliotek

Vangede Bibliotek sætter fokus på begrebet hjemstavn, hvor vi  inviterer til foredrag, forfattermøder og en gåtur med hjemstavnen Vangede som omdrejningspunkt.

Du kan også høreom den til tider barske opvækst i et arbejderkvarter, bogudgivelser med rod i Vangede og den nutidige betydning af begrebet hjemstavn.

Også de lokale aktiviteter fylder på Vangede Bibliotek. Du kan komme til quiz, puslespilsdag eller få dit ugentlige fix af kulturel inspiration til Forfattere om fredagen.

Du kan desuden komme til fernisering og udstilling af Engelhardts ikoniske plakatsøjler i Gentoftes bybillede.

Engelhardt plakatsøjle

Ordrup Bibliotek

Ordrup Bibliotek sætter i denne sæson fokus på en bogs rejse fra at være en fysisk genstand til at ende på det store lærred og teaterscenerne.

Du kan opleve en udstilling med særlige udgivelser af bøger, bøger fra danske bogbindere, rekvisitter fra Det Kgl. Teater, fra dramatiseringer af bøger samt foredrag og film. Med andre ord tager biblioteket på en opdagelsesrejse i værker, hvor bogen har hovedrollen.

Du kan desuden opleve to stemningsfulde jazzkoncerter, strikkebio, frøsanketur og meget andet.

Blomster

Gentoftegade Bibliotek

Du kan opleve en af dansk litteraturs største og mest originale stemmer, når Asta Olivia Nordenhof på Gentoftegade Bibliotek fortæller om sin nye roman Djævlebogen i samtale med litteraturformidler Ida.

Djævlebogen er andet bind i Scandinavian Star-septologien, hvis første bind Penge på lommen blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Asta Olivia Nordenhof

Du kan også være med i filmklubben Kultkælderen og den helt nye filmklub Uden sol, hvor de film, der bevæger sig i krydsfeltet mellem dokumentar og fiktion, bliver vist, Inden hver film giver bibliotekar Mattias en kort introduktion, og efterfølgende er der mulighed for at tale om den filmen.

Lørdags.dok sætter til efteråret fokus på dokumentarfilm om store danske forfattere.

Dyssegård Bibliotek

Til eventrækken Fællesspisning og klassikerfokus på Dyssegård Bibliotek fortæller Lise Lotte Frederiksen, der er cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab, om en række af de største forfattere gennem tiden.

Denne gang er det Gogol, Hoffmann, H.C. Andersen, der stilles skarpt på. Efter foredragene kan du deltage i fællesspisning med mad fra Café Henning.

Dyssegård får også besøg af forfatteren Katrine Marie Guldager. I et underholdende og livsbekræftende foredrag tager hun tilhøreren med ind i hovedet på Birgithe med TH. Birgitte er ikke typen, der bærer over. Hun bærer nag.

Katrine Marie Guldager

Du kan også glæde dig til fortsættelsen af de populære Livestreamings-aftener, hvor førende forskere gør komplekse emner tilgængelige for alle.

Oplev også det nye koncept Genlæst, en serie litteratursamtaler, hvor litteraturformidlerne Maj, Morten og Helen diskuterer, vrider og vender en håndfuld bøger, der enten har et fælles tema eller supplerer hinanden. De litteraturglade værter læser udvalgte tekstbidder og inviterer til samtale med publikum.