Tower Bridge

Ordrup Bibliotek stiller skarpt på London

Ordrup Bibliotek sætter i denne sæson fokus på London som kulturel metropol – både med filmvisninger, foredrag, kunst og design.

Opdag byens store forfattere og personligheder, når vi dykker ned i, hvordan de har ladet sig inspirere af London i deres værker. Gennem film, foredrag og formidling udforsker vi Londons berømte, kulturelle vartegn.

London i litteraturen

Torsdag den 30. januar kl. 18.00-20.00

Britiske forfattere har i stor stil brugt London som scene for handlingen i deres romaner, men ofte er byen i sig selv også en form for karakter i værkerne.

William Shakespeare lod sig inspirere af gadebanderne i London til Romeo & Julie. Charles Dickens inddrog byen og gjorde den til et levende element i sine værker og bjørnen Paddington fik navn efter Paddington Station.

Denne aften vil Lise Lotte Frederiksen (cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab) føre dig ind i Londons litterære verden. 

Book billet til foredraget her

Litterære ruter i London

Tirsdag den 23. april kl. 18.00-20.00

Gademarked i London

Oliver Twist, David Copperfield, Sherlock Holmes, Harry Potter – Londons gader myldrer med karakterer fra de kendte litterære værker.

Denne aften følger vi i deres fodspor, når Lise Lotte Frederiksen giver gode tips til spændende litterære ruter i London, så du er klædt på til et besøg i den berømte hovedstad. 

Book billet til foredraget her

Miss Pettigrew møder Londons High society liv

Fra filmen Miss Pettigrew

Tirsdag den 6. februar kl. 18.00-20.00

Du kan også nyde fem film med London som omdrejningspunkt i løbet af foråret. Den først er historien om Miss Pettigrew, der finder sig selv i en personlig krise efter at være blevet fyret fra endnu et job som guvernante.

Miss Pettigrews redning kommer, da hun bliver ansat af den amerikanske sangerinde Delysia Lafosse, og snart bliver Miss Pettigrew en del af Delysias udsvævende liv blandt overklassen i førkrigstidens ubekymrede high society-miljø i London. 

Book billet til filmen her

London rundt med Dustin Hoffman og Emma Thompson

Dustin Hoffmann

Tirsdag den 27. februar kl. 18.00-20.00

Harvey Shine, spillet af Dustin Hoffman, er i London til sin datters bryllup. Hans arbejde i New York er i fare, og hans ekskones nye mand er tættere på Harveys datter, end han selv er.

Han falder i snak med Kate Walker, spillet af Emma Thompson, på en bar i lufthavnen. Kates liv kører heller ikke på skinner. To mennesker, der fortjener en sidste chance, tager os med på en tur ind i deres liv og rundt i London. 

Nyd scenerne fra sydsiden af Themsen, The South Bank, The National Theatre, Somerset House, The Strand og mange andre ikoniske steder i London.

Book billet til filmen her

Med Mrs. Henderson i Londons teatercentrum

Fra filmen Mrs. Henderson

Lørdag den 9. marts kl. 11.00-13.00

Londons verdensberømte teaterkvarter, West End, ligger i centrum af London i bydelen Soho, og filmen, vi skal se, er baseret på den sande historie om det legendariske Windmill Theatre i slutningen af 1930’erne.

Teatret blev berømt for at holde åbent under hele 2. verdenskrig, og mange soldater fik deres sidste teateroplevelse i Windmill Theatre, inden de drog i krig. Filmen fra 2005 er instrueret af Stephen Frears og har Judi Dench og Bob Hoskins i hovedrollerne.

Book billet til filmen her

Modsætninger mødes i trendy London-bydel

Hugh Grant og Julia Roberts

Tirsdag den 19. marts kl. 18.00-20.00

I denne charmerende film fra 1999 oplever vi den trendy London-bydel, Notting Hill, på nærmeste hold. Bohemer, hippe caféer, fashionable designbutikker og specialboghandlere kendetegner denne bydel.

Her møder den verdensberømte filmstjerne, spillet af Julia Roberts, den jordbundne boghandler, spillet af Hugh Grant. De to falder for hinanden, men der er mange forhindringer for deres kærlighed.

Forfatteren til succeskomedien, Richard Curtis, havde sit eget hus med i filmen på 227 Westbourne Park Road.

Book billet til filmen her

Gennem Londons gader med bjørnen fra Peru

Fra filmen Paddington 2

Lørdag den 20. april kl. 11.00-13.00

Paddington bor hos familien Brown i London og er elsket af alle i kvarteret, hvor han bor. For at få råd til at købe den perfekte gave til sin faster Lucy må Paddington tage en række mærkelige job. Men pludselig bliver gaven stjålet. 

Nyd Hugh Grant som tyven, Hugh Bonneville og Sally Hawkins som Mr. og Mrs. Brown og Ben Whishaw, der lægger stemme til Paddington.

Book billet til filmen her

Tags