Romantasy-bøger

7 populære romantasy-bøger

22.01.24
Romantasy-bøger/serier, vi elsker at læse!

Romantasy-litteraturen kombinerer romantik med fantasi, mystik og magi. Det er episke kærlighedshistorier, mytologiske væsner og magiske kræfter. Og masser af vidunderlig romantik.

Her er 7 favoritter, som trender på #BookTok (og på bibliotekerne). 

forside

Et rige af torne og rose

Serien Et rige af torne og rose af Sarah J. Maas er elsket af millioner af læsere verden over. Hovedpersonen Feyre er jæger. Da hun dræber en ulv for at skaffe mad til sin familie, viser det sig at være en forkert beslutning. Ulven viser sig nemlig være et magisk væsen - en elver i forklædning. Og ifølge et ældgammelt sagn har det en høj pris at tage et magisk liv.

I serien følger vi Feyres rejse ind i feernes farlige og lokkende verden, hvor hun mister sit hjerte, møder sine dæmoner og lærer, hvad hun virkelig er i stand til. 

forside

Prinsen af ondskab

Prinsen af ondskab er den første bog i Holly Blacks Folk of the Air-trilogi, en dramatisk og spændende romantasy-serie, hvor fjender bliver til elskende. En fantastisk magisk verden gør kærlighedshistorien endnu smukkere. Trilogien handler om Jude, som bliver bortført til feernes verden. Ved det kongelige hof bliver hun hånet og plaget, fordi hun er dødelig.

For at passe ind må Jude deltage i feernes farlige bedrag, men hendes vej til magten er fuld af skygger og forræderi. Og over det hele hænger den irriterende, arrogante og karismatiske prins Cardan…

Bogens forside

Fourth Wing

Rebecca Yarros Fourth Wing er dette års sensation inden for romantasy-genren og byder på magtkampe, drager og (selvfølgelig) en kærlighedshistorie. 20-årige Violet Sorrengail vil egentlig bare leve et liv i ro og fordybelse i Navarres Skriverkvarter, men bliver tvunget til at søge optagelse som dragerytter, hvor alt handler om overlevelse. Violet må bestå - eller dø. 

Efterfølgeren, Iron Flame, er lige så lidenskabelig, spændende og vanedannende og nu venter vi på den næste bog i serien!

Bogens forside

Once Upon a Broken Heart

Stephanie Garber, forfatter til den populære fantasyserie Caraval, har skrevet en ny serie fyldt med magi og kærlighed. Once Upon a Broken Heart er den første bog i historien om Evangeline, der indgår en pagt med den udødelige og onde Prince of Hearts for at forhindre sit livs kærlighed i at gifte sig med en anden.

Hvis du kan lide dybt romantiske historier og magisk fortryllende verdener, så er dette serien for dig.

Bogens forside

The Serpent and the Wings of Night

The Serpent and the Wings of Night er den første bog i Carissa Broadbents opsigtsvækkende romantiske fantasyserie Crowns of Nyaxia. Hovedpersonen, Oraya, er menneske og adopteret af en vampyrkonge. For at overleve i vampyrverdenen deltager hun i en dødbringende turnering.

Her møder hun Raihn, en hensynsløs vampyr og fjende af hendes adoptivfars krone og hendes største konkurrent. Orayas største frygt er dog, at hun på uforklarlig vis er tiltrukket af ham.

Bogens forside

House of Earth and Blood

Sarah J. Maas' Crescent City-serie begynder med House of Earth and Blood. Det er historien om Bryce Quinlan, der er halvt fe og halvt menneske, og som søger hævn i en verden af magi, fare og brændende romantik.

Forskellen mellem denne serie og så mange andre fantasyserier er, at historien foregår i nutiden.

 

Bogens forside

From blood and ash

Poppy er siden fødslen blevet udvalgt som Jomfruen. Hun lever et ensomt liv og må ikke blive talt til og ikke engang set på. Jomfruen må hverken opleve glæde eller fornøjelse. Kongedømmets fremtid ligger i hænderne på Poppys relationer til guderne. Men hun længes efter et normalt liv, og da hun møder Hawke, den guldøjede vagt, vækkes hendes indre følelser, drømme og begær.

Samtidig har de forbandedes faldne rige rejst sig fra skyggerne og er klar til at overtage verden med deres blodtørst og vold.

Materialer