Film

Biblioteket anbefaler: Filmen "Everything Everywhere All at Once"

Fik du heller ikke set den meget omtalte "Everything Everywhere All at Once" da den gik i biografen, så er chancen der nu på Filmstriben.

Af Dina Lemming Pedersen

Tags

Filmstriben Biblioteket anbefaler film Dina anbefaler film

Informations anmelder skriver, at jo mindre man ved om den på forhånd, jo større en oplevelse får man, så jeg skal ikke røbe for meget. Jeg kan bare sige, at jeg blev blæst bagover. 

Evelyn Wang (Michelle Yeoh) er en midaldrende kvinde med kinesisk baggrund, der bor i USA og sammen med sin mand, Waymond (Ke Huy Quan, som vi kender fra "Indiana Jones" og "The Goonies"), driver et vaskeri. Deres voksne datter, Joy (Stephanie Hsu), er lesbisk, hvilket den traditionelt opdragede Evelyn har det lidt stramt med. 

Evelyn og Waymond skal til et krævende møde hos skattevæsenet, hvor en næsten-ikke-til-at-genkende Jamie Lee Curtis spiller skattemedarbejderen, og så er det, at Evelyn pludselig skal redde verden ved at rejse gennem en række parallelle universer.

Fra filmen Everything Everywhere All at Once
Foto: Filmstriben

Et hav af Oscars

Filmen vandt syv Oscars, og Michelle Yeoh fik den ene for bedste kvindelige hovedrolle. Hun blev dermed den første kvinde med asiatisk baggrund, der vandt den kategori, og Emma Nophiran skriver i en klumme i Information, at ”Vi har brug for flere film, hvor figurer som hende er helten”.

Berlingskes anmelder Thomas Brunstrøm skrev, at filmen var som en (for) lang rutsjebanetur. I princippet sjovt, men udmattende i længden, mens Christian Monggaard fra Information elskede den og skrev, at han var bange for ikke at kunne yde den retfærdighed med sin anmeldelse. Kim Skotte fra Politiken gav filmen fem hjerter: 

Men det mest forbløffende er faktisk, at hele dette kulørte og indimellem også noget anstrengende filmhurlumhej ikke desto mindre formår at arbejde sig henimod en følelsesmæssig kerne, der langsomt begynder at vibrere med sine helt egne jordnære superkræfter”.

"Everything Everywhere All at Once" beskrives som en blanding af midtvejskrisefortælling, superheltefilm, actionkomedie og familiedrama. 

Mere info om "Everything Everywhere All at Once"

Icon Description

Udgivet: 2020

Instruktører: Daniel Kwan og Daniel Scheinert

Medvirkende: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Jamie Lee Curtis m.fl.