Uden sol filmklub

Uden sol: Ny filmklub i Gentoftegade

Uden Sol er Gentoftegade Biblioteks nye, ambitiøse filmklub for alle os, der er nysgerrige på, hvad der rør sig i den internationale kunstfilmverden uden for Hollywood.

Vi skyder sæsonen i gang onsdag den 13. september kl. 16.50 med den mesterlige film "Safari".

Bibliotekets filmformidler Mattias giver en kort introduktion inden alle visningerne, og efterfølgende kan du blive hængende til filmsnak over en kop kaffe.

Safari

Fra filmen Safari

På de vilde sletter i Afrika, hvor antiloper, impalaer, zebraer og andre vilde dyr græsser, holder tyske og østrigske jagtturister deres ferie. De kører ud i bushen, ligger på lur og udser sig deres bytte. De skyder, græder af spænding og poserer foran det dyr, de netop har nedlagt.

"Safari" er en anderledes dyrefilm om at dræbe - og en film om den menneskelige natur.

Find billet til Safari her

Arbejderens død

Fra filmen Arbejdernes død

I denne stærke og billedskønne film portrætteres arbejdere i den globale verden: Ukrainske kulgravere, indonesiske sulfurbærere, nigerianske kvægslagtere, pashtunske skibsophuggere og kinesiske fabriksarbejdere.

Filmen fokuserer på skæbnen for de mænd, der tager disse jobs for at skabe en bedre fremtid for deres børn og familier. Filmen er episk i sin skildring af næsten mytologiske landskaber - særlig i afsnittet om nigerianske arbejdere, som slagter kvæg omgivet af flammende gruber af brændende dæk.

Find billet til Arbejdernes død her

Into Eternity

Fra filmen Into Eternity

Hver dag over hele verden anbringes store mængder højradioaktivt atomaffald i midlertidige depoter, som er sårbare i forhold til natur- og menneskeskabte katastrofer.

I Finland er verdens første permanente depot, Onkalo, under opførelse. Det er et kæmpesystem af underjordiske tunneler, der bores direkte ned i grundfjeldet. Depotet skal holde i mindst 100.000 år, for så længe vil affaldet være livsfarligt for alt levende.

Når depotet er fyldt op, bliver det forseglet for aldrig at skulle åbnes igen. Men kan vi sikre det? Hvordan advarer vi vore efterkommere om det affald, vi har efterladt? Hvordan forhindrer vi dem i at tro, at de har fundet vor tids mystiske gravkamre eller skjulte skatte? Hvilke sprog eller tegn vil de forstå? Og vil de respektere vores anvisninger?

Find billet til Into Eternity her