Litteratur

Nem vegetarmad til børn og voksne

Der er mange gode grunde til at spise vegetarmad, og alle kan få brug for en kødpause en gang imellem.

Af Kajsa Nerud

Her anbefaler vi vegetariske kogebøger til alle med lyst til kødfri mad og som er på udkig efter opskrifter på hurtig vegetarmad til hele familien, der er lette og ligetil – med masser af grønt. 

Vegetarmad til kræsne børn

Det svenske makkerpar Sara Ask og Lisa Bjärbo står bag de vegetariske kogebøger Mega vega og Kaosvega. Det er omfattende vegetar- og veganerkogebøger til familien, som vil spise mere grøn mad – med nemme opskrifter, der ikke kræver en masse mystiske ingredienser for at blive lækkert.

Læseren får gode råd til børn og kræsenhed, fakta om grøn mad til babyer, gode råd til brug af madrester og tips til at blive effektiv i køkkenet (bliv en køkken-ninja).

De to forfattere skriver: "Her er, hvad vi vil med denne bog: at den skal føles som en god og hyggelig ven i din hverdag. En ven, som er ved din side og hjælper dig ved køkkenbordet og taler helt tilpas meget med dig, når du laver mad. 'Det er helt skørt, så god du er af dig, at du står her og laver mad igen i dag', siger den måske".

Sådan en ven vil vi jo gerne have! 

Vegetarmad til hele familien

Louise Lorang og Lisbeth Østergaard beviser, at det bestemt ikke behøver at være kedeligt at samle hele familien til velsmagende, grønne retter. I Grøn mad til hele familien har de fundet 100 af deres absolutte yndlings grønne favoritretter, som børnene også elsker.

Heriblandt læskende grønne smoothies, græskarsuppe med popcorn og æbler og sunde pizzasnegle. 

Nem og enkel vegetarmad

Det dansk-svenske par Luise Vindahl og David Frenkiel har fået stor succes med deres vegetarblog Green Kitchen Stories, der fokuserer på sunde, lækre og enkle vegetarretter.

Hvad enten du er vegetar eller ej, er deres kogebøger fyldt med gode opskrifter og masser af tips til at få (endnu) mere grønt ind i hverdagen. 

Find dem, og flere bøger med lækre vegetar-opskrifter herunder.