Benni Bødker og bogen Huset med de 1000 øjne

Biblioteket anbefaler: Bogen ”Et hus med tusind øjne”

03.05.23
Med ”Et hus med tusind øjne” tager Benni Bødker læseren tilbage til Den Kolde Krig – fra Berlin og storpolitik, over området Klint i Odsherred og tilbage til barndommens Lolland, hvor svarene muligvis ligger begravet?

Rune Krieger, forhenværende PET-agent, er succesfuld partner i vagt- og alarmselskabet Heimdal Security & Intelligence. I PET arbejdede Rune med at kortlægge nynazistiske grupper og dødstrusler.

Hans efterretningskarriere sluttede dog brat, da en uskyldig kvinde under tragiske omstændigheder blev dræbt af en bilbombe, og Rune har nu brugt de sidste 20 år på at lægge episoden og efterretningsarbejdet bag sig.

Men da han en dag begynder at modtage mystiske og anonyme breve, bliver han langsomt, men sikkert trukket tilbage til sin fortid i PET. Rune er overbevist om, at brevene er blevet sendt fra Lolland af den aldrende radikale historiker og Holocaust-benægter Willy Gelsted.

”Skumringen var for længst sat ind, da Rune for anden gang parkerede ved det gule hus på kanten af skoven og Vesterborg Sø. Mørket var en streg i regningen. Stedet virkede endnu mere forladt og livløst end sidst, men måske skyldtes det bare bevidstheden om, at husets beboer var død”.

Medrivende og beskrivende

Benni Bødker folder sin krimi ud i et levende sprog med masser af suspense. Og persongalleriet har han også styr på. Specielt Runes forhold til sin aldrende far bliver fortalt med indlevelse.

Bogen fungerer også som en slags rejsefører, for Bødker går grundigt til værks i sin research – om det gælder Den Kolde Krig eller bogens lokationer.

Som læser får du lyst til en gåtur på stranden ved Klint i Odsherred eller på opdagelsesrejse ved Gedser Odde. For ikke at tale om en tur tilbage til det gamle Østberlin for at se ”Huset med de tusind øjne” 

Er du til krimier af forfattere som John le Carré og Leif Davidsen, er det bare om at dykke ned i den fede lollandske spionmuld sammen med Benni Bødker.

Materialer