Biblioteket anbefaler: Psykologiske thrillere

12.11.22
Er du også vild med psykologiske thrillere? Bøger, hvor spændingen og uhyggen kommer snigende, og hvor du ikke kan regne ud, hvordan historien udvikler sig? Eller hvordan den ender for den sags skyld. Det bliver ikke altid, som man ønsker.

Her er 13 vidunderligt ubehagelige psykologiske thrillere, som er svære at lægge fra sig.

Livsfarligt bedrag og mord 

Bedrag af Karin Alvtegen er en rigtig ubehagelig læseoplevelse. Bogen handler om ægteparret Eva og Henrik, som har levet sammen i 15 år. De har en lille søn, et fint hjem og gode jobs – men kærlighedslivet er gået i stå. En dag finder Eva ud af, at Henrik har en anden kvinde, og hun planlægger sin hævn, men tingene løber hende af hænde.

Parallelt med historien om Eva og Henrik fortælles historien om Jonas – en ung mand, som sidder vagt ved sin kærestes hospitalsseng. En aften væves Evas og Henriks liv sammen med Jonas’ – som viser sig være et skadet menneske – og efter det bliver alt vendt på hovedet på en meget overraskende måde. Det er ond, uhyggelig læsning, som du ikke glemmer lige med det samme.

Her finder du flere af Karin Alvtegens bøger

Gys blandt forsvarsløse gamle mennesker 

Hjemmet af Mats Strandberg er ikke rigtigt en thriller, men mere en ond, psykologisk gyser. Men han er så god, denne svenske forfatter! Det, der gør Mats Strandberg speciel, er, at han tager de mest svenske og hverdagsagtige steder og gør dem til kulisse for de mest gruopvækkende hændelser.

I Hjemmet har han valgt et demensplejehjem – blandt ældre, forsvarsløse mennesker. Arbejder man som nattevagt på et demensafsnit, skal man nok vente med at læse denne bog, til man er gået på pension.

Joel er vendt tilbage til den lille by, hvor han voksede op, for at komme væk fra sit ødelagte liv, og fordi han skal tage sig af sin demente mor, Monika, som er ved at flytte ind på demenshjemmet Fyrreskyggen, hvor Joels barndomsveninde Nina arbejder. 

Monikas tilstand forværres imidlertid hurtigt. Hun får voldsomme anfald, ser ting, der ikke er der, og kender til hændelser, hun ikke burde kende til, ligesom mange andre af beboerne. Langsomt går det op for Joel og Nina, at der er andet og mere end demens på spil. De er nu nødt til at danne fælles front for at redde Monika og sig selv. 

Herunder finder du flere ubehagelige bøger, som får dig til at sove med lyset tændt, selvom det koster dig en månedsløn lige nu. 

Materialer