Tour de France

Tour de France: De bedste bøger om cykelløb

01.07.22
Den 109. udgave af Tour de France starter i Danmark i år. I den anledning har vi fundet 10 af de bedste bøger om cykelløb frem fra gemmerne.

2022-udgaven af verdens største og mest berømte etapeløb, Tour de France, bliver skudt i gang i København fredag d. 1. juli. Her lægger København asfalt til en enkeltstart på 13 kilometer gennem vores smukke hovedstad med mål ved Rådhuspladsen.

Undervejs passerer rytterne ikoniske steder som Dronning Louises Bro, Kastellet, Den lille havfrue, Marmorkirken, Christiansborg, Det kongelige Bibliotek og Tivoli.

Tour de France – fra Sjælland til Fyn og Jylland

Dagen efter starter feltet i Roskilde og kører gennem Vestsjælland over Storebæltsbroen for at slutte den 202 kilometer lange strækning i Nyborg. Den sidste af de i alt tre etaper, som køres i Danmark, bringer hele kortegen til start i Vejle, og målområdet er i Sønderborg på Als.

Denne etape er på 186 kilometer og bringer blandt andet rytterne forbi Jelling med de UNESCO-bevaringsværdige stenmonumenter rejst af Harald Blåtand i år 965.

Der er med andre ord meget at glæde sig til for alle cykelfans – og bare almindeligt nysgerrige – der gerne vil opleve Tour de France på nærmeste hold. Og måske drøner rytterne lige forbi netop DIN gadedør i København eller omegn.

Bøger om cykelløb

Der er masser af gode bøger om cykling, om cykelryttere og om sporten, som har mange udøvere og en stor fanskare overalt på kloden.

Her har du et par håndfulde, der kan bruges som opvarmning til Tour de France og som inspiration til at dykke ned i den fascinerende cykelsport og dens mange stjerner og vandbærere.