Svampe

7 fagbøger om vores fantastiske natur

09.05.22
Naturen er fuld af mysterier og gode historier. De bedste fagbøger om naturen kan være lige så underholdende som romaner og øser af en fantastisk viden.

Åleevangeliet af Patrik Svensson

Åleevangeliet: Historien om verdens mest gådefulde fisk

Af Patrik Svensson

Der er blevet forsket i ålens mysterier i flere hundrede år, og selv med moderne teknologi er dens liv et mysterium. Forfatteren fortæller om sin livslange fascination af ålen. En fascination han delte med sin far. Det er en fortælling om deres særlige forhold og om livet og døden. 

Lån bogen
Lån Ebogen

Havbogen af Morten Strøksnes

Havbogen

Af Morten A. Strøksnes

Den grønlanske kæmpehaj kan blive 8 meter lang, veje mere end et ton og blive mere end 500 år gammel. Den kommer sjældent op til overfladen og er omgivet af mystik. Morten A. Strøksnes vil gerne fange netop denne grønlandshaj, og ved Lofoten sætter han ud i en stor gummibåd.

Jagten bringer os langt omkring, og Strøksnes øser af sin viden om hajfiskeri, historiske kort, marinebiologi, forurening og meget mere.  
 

Lån bogen
Lån Ebogen

En blækspruttes sjæl

En blækspruttes sjæl: en overraskende og sanselig udforskning af bevidsthedens vidunder

Af Sy Montgomery

Sy Montgomery er naturforsker og dybt fascineret af blæksprutter. Blæksprutterne kan smage med huden, har ni hjerner og tre hjerter. De er meget intelligente, viser ømhed, er legesyge, mestre i at stikke af, kan genkende mennesker og skabe kontakt.

Bogen fokuserer på blæksprutternes bevidsthed og sanser og giver en god forståelse for de ottearmede dyrs fantastiske natur. 

Lån bogen

HUmlen ved det hele - David Goulson

Humlen ved det hele 

Af Dave Goulson

Bogen havnede på bestsellerlisterne, da den udkom og vidner om den store bevågenhed, bierne og deres truede levevilkår har fået de sidste år. Det er en selvbiografisk biologibog om forfatterens kærlighed til bierne og hans arbejde for at skabe bedre forhold for dem. 

Den efterfølges af Summen over engen, hvor forfatteren køber et nedlagt landbrug i Frankrig for at lave et reservat for bier og andre insekter. 

Lån bogen
Lån Ebogen

Insekternes planet

Insekternes planet: om de sære, nyttige og fascinerende småkryb vi ikke kan leve uden

Af Anne Sverdrup-Thygeson

Norske Anne Sverdrup-Thygeson har forsket i insekter i mange år. Bogen er humoristisk og tankevækkende og sætter fokus på insekternes enorme betydning for jordens økosystemer. Forsøg med at fjerne visse insekter viser sig at få katastrofale følger. Bogen er letlæst og meget underholdende fortalt.

Lån bogen
Lån Ebogen

Træernes hemmelige liv

Træernes hemmelige liv

Af Peter Wohlleben

En præsentation af træernes liv, kommunikation, kærlighed og følelser, hvor forfatteren, som er skovfoged, trækker både på egne erfaringer og på de nyere videnskabelige opdagelser. Træerne kommunikerer fx med små elektroniske impulser eller ved at afgive dufte, som advarer andre træer om fare.

Der er ingen tvivl om forfatterens enorme kærlighed til naturen og særligt træerne. 

Lån bogen
Lån Ebogen

Svampenes hemmelige liv

Svampenes forunderlige liv: hvordan de skaber vores verden, forandrer vores sind og former vores fremtid

Af Merlin Sheldrake

Merlin Sheldrake er britisk biolog og fortæller levende om svampe i alle dens mange former. Du kan købe svampe i supermarkedet, men de findes også i kroppen og i naturen. De kan gøre os syge, og de kan bruges til at fremstille penicillin og øl.

Bogen er en blanding af naturfortælling, videnskabsformidling og kulturhistorie og for alle, der interesserer sig for naturvidenskab.  

Lån bogen
Lån Ebogen

Materialer