Krig

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 22:00
Pris
35 Kr
Lokalitet
Garderhøjfortet
Target
For voksne
Foredrag

Krigsspillet – et redskab til krigshistorisk indsigt og læring?

08.06.23
Spil et krigsspil om Den Amerikanske Borgerkrig. Cand.mag. i historie og russisk, Martin Cleemann Rasmussen, vil i aftenens første del holde et oplæg omkring krigsspillet, dets historie, dets muligheder og begrænsninger som krigshistorisk læringsredskab for civile og militære.

Krigsspil har oprindelig været brugt til uddannelse af stabsofficerer, men har med tiden også udviklet sig til en ”hobby” i bredere kredse. Martin Cleemann Rasmussen stiller skarpt på spørgsmål som: Hvilke typer af krigsspil findes der, og hvad er et krigsspil egentlig?

Hvad kan krigsspillet tilbyde som redskab til indsigt i krigshistorien og ikke mindst i dag? Endelig: Hvor er brugen af krigsspil på vej hen i fremtiden?  I aftenens anden del er der mulighed for at overvære et demonstrationsspil med udgangspunkt i Den Amerikanske Borgerkrig.

Krigsspillet fokuserer på det taktiske niveau, og deltagerne skal træffe taktiske beslutninger og gennemføre historiske manøvrer og ildkamp i krigsspillet med refleksion og læring undervejs.

Der er indlagt pause undervejs, hvor deltagerne evt. kan nyde medbragt mad. Der er mulighed for at købe drikkevarer i fortets butik. 

Arrangementet er en del af Kultur & festdage.

Program:

Del 1: kl. 17.00–18.00. Oplæg om Krigsspillet – et redskab til krigshistorisk indsigt og læring? 

Del 2: kl. 18.00-22.00. Krigsspil med mulighed for deltagelse

Praktisk information

  • Entré: 35 kr.
  • Book billet her på siden