Nadia Nadim
Nadia Nadim

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:00
Pris
0 Kr
Target
For alle
Foredrag

Mød fodboldstjernen Nadia Nadim

14.06.18
Nadia Nadim blev folkeeje under sommerens EM, hvor det danske landshold nåede helt frem til finalen. I forbindelse med udgivelsen af bogen Nadia Nadim - Min historie kan du møde den populære fodboldspiller på Gentofte Hovedbibliotek.

Nadim er fandenivoldsk, charmerende og vil have os til at tro, vi er noget hver især. At vi kan noget. Og hendes frækhed og selvtillid går lige i hjertet på os. SÅ meget, at Berlingskes læsere i februar 2018 kårede hende til Årets dansker. Men hendes vej til toppen har ikke været uden kamp og smerte. Hun er født i Afghanistan, hvor hendes far, som var general i hæren, blev bortført og henrettet af Taleban, da Nadia var ni år gammel. Et par år senere måtte Nadias mor flygte fra det religiøse regime sammen med sine fem døtre. Efter en barsk flugt landede familien på et asylcenter i Nordjylland, hvor Nadia blev inviteret til at spille i den lokale klub og snart viste et stort talent. 
Hun spiller i dag som professionel i Manchester City, og hun har udviklet sig til en af de store profiler på det danske landshold. Hun er desuden næsten færdig med sit medicinstudie på Aarhus Universitet og taler i øvrigt syv sprog. På det seneste har hun tillige markeret sig med skarpe synspunkter i debatten om udlændinge og danskhed. Intet under, at Nadia Nadim er blevet et forbillede for mange, især yngre kvinder. I denne selvbiografi fortæller hun med egne ord hele sin dramatiske historie. Hendes ønske er at inspirere andre til at overvinde modstand, forfølge drømmene og nå målene.
Nadia Nadim har spillet som professionel i bl.a. Skovbakken, Hjørring og i den amerikanske klub, Portland Thorns, som typisk har flere tilskuere end Brøndby og FCK. I dag spiller hun for Manchester City, UK. Nadia Nadim har også scoret 21 mål i 73 kampe på det danske landshold. Sideløbende med sin sportskarriere læser hun medicin og satser på at være færdiguddannet som læge i 2018.
 

Nadia Nadim bliver interviewet af Miriam Zesler, der er forfatter til bogen. Zesler er uddannet journalist/cand.comm. jour. fra Roskilde Universitet og arbejdede i en årrække som både journalist og redaktør på Politiken, inden hun blev hentet til TV2 NEWS. Der har hun gennem et par år været fast morgenvært for TV2 og TV2 NEWS’ seere og senest også vært for Presselogen. Efter interviewet vil der være tid til spørgsmål og signering – og det er muligt at købe bogen til arrangementet.

Torsdag d. 14. juni kl. 17.00 - 18.00
Gentofte Hovedbibliotek
Gratis. Ingen tilmelding