Blomsterfad

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 16:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Litteratur

Mikroforlagsdag

19.11.22
De seneste år har en række små forlag, kaldet mikroforlag, knopskudt i det danske litterære landskab.

Mikroforlagene er drevet af passionerede og ambitiøse forlæggere, som ønsker at levere kvalitetsbevidst litteratur. Forlagene udgiver et bredt udvalg af både oversat litteratur og dansk skønlitteratur og alt fra eksperimenterende nichelitteratur over nobelprisvinder til elskede danske forfattere.

Gentofte Hovedbibliotek inviterer til mikroforlagsdag - en dag dedikeret til de små forlag, deres bøger og forfattere. På dagen kan du høre oplæsninger, finde ny inspiration, komme hjem med en anderledes bog og udfordre dine læsevaner. Samtidig kan du møde de passionerede folk bag mikroforlagene, der giver mulighed for at fordybe dig i den enorme underskov af anderledes og gode udgivelser fra den mindre eksponerede del af den danske litteraturscene.
 
Du kan møde mikroforlagene Ekbátana, Tredje september, Sidste Århundrede, Ti vilde heste, Aleatorik og Møllegades Boghandel.
 
Oplæsninger:
Kl 13.00: Mikas Lang: Har udgivet bogen Og spøgelser (Melanin II) på forlaget OVO, en bog om protest, afmagt og smerte. Derudover har han oversat faglitteratur om borgerrettighedsforkæmperen Angel Davis og bl.a den anmelderroste Natasha Browns Samling.
 
Kl 13.30: Fie Martens Ljungmann: Læser op fra sin højaktuelle bog under indflydelse udgivet hos Basilisk. En bog der forsøger at genkalde, forstå og komme videre fra et sygdomsforløb med kræft. Og om den ensomme sygdomserfaring og den ensomme erfaring af at ville forbinde sig til verden igen.

Kl 14.00: Jens Kæmpe: Har bl.a udgivet Kunstens regler på Det Københavnske forlag Cris og Guldmann, og hans bøger kredser om det liv, vi lever i dag, hvor ensomhed og klicheer i dagligdagen har en særlig plads.
 

Kom og vær med til at fejre litteraturens mikroforlag og deres forfattere.

Praktisk information

  • Gratis.
  • Book billet her på siden