Talk, fællesspisning og koncert på GentofteNatten

Fredag den 28. september inviterer Gentofte Hovedbibliotek til en helaftensforestilling! Først fortæller Abdel & hans mor Souad om deres vej fra Libanon til Lærkevej, bagefter serveres der lækre gryderetter til hyggelig fællesspisning og som afslutning på en god aften spiller de formidable musikere i Dissing og Las sange af Bob Dylan.

Abdel Aziz Mahmoud og Souad Taha: Fra Libanon til Lærkevej​

Kl. 18.00-19.30

Med udgangspunkt i bogen, Samtaler vi aldrig har haft, fortæller Abdel Aziz Mahmoud og hans mor Souad Taha om at forlade alt, hvad de kender, og skabe et nyt liv. Tv-værten Abdel Aziz Mahmoud kom til Danmark, da han var knap to år gammel, og som barn og ung ville han bare være så dansk som muligt. Når hans mor serverede arabisk falafel, tiggede han hende om at lave lasagne. Han gad heller ikke høre om sine bedsteforældre i Palæstina og borgerkrigen i Beirut, om sine forældres flugt eller familiens start i Danmark, hvor de er endt med at bo på den vej, der er flest af i landet, Lærkevej. Nu er Abdel flov, når han ikke kan svare på de mest almindelige spørgsmål om sin families oprindelse. Derfor har han bedt sin mor, Souad, om at sætte et halvt år af til at fortælle ham hendes egen og deres fælles historie. Samtaler vi aldrig har haft er en spændende og ærlig samtalebog fyldt med overraskelser og erkendelser. Og den er tillige et bevægende og tankevækkende indspark i den skingre udlændingedebat.

Abdel Aziz Mahmoud (f. 1983) har dansk-palæstinensisk baggrund. Er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og bl.a. kendt fra DR-programmerne Shitstorm, Aftenshowet og Adgang med Abdel. Fik desuden, sammen med sin familie, succes med DR2-serien Familien fra Lærkevej.

Souad Taha (f. 1960), palæstinensisk baggrund, kom til Danmark i 1984. Prisvinder for sit lokale, frivillige arbejde med nytilkomne flygtninge. Mor til fire. Sammen med Abdel og resten af familien blev hun landskendt i DR2-serien 'Familien fra Lærkevej'. Har senest engageret sig som en markant stemme fra nydanskernes forældregeneration ved fx offentlige debatter, der er delt tusindvis af gange på de sociale medier.

Gratis. Ingen tilmelding

Fællesspisning

Kl. 19.30-20.30

Mellem de to arrangementer kan du deltage i en hyggelig fællesspisning. Vi serverer en Nordisk Oksegryde med enebær, champignon og porrer. For vegetarerne er der en Vegetargryde med jordskokker, enebær, champignon og porrer samt grov rodfrugtmos med smør og fløde. Til maden er der grønne salater med kål, fennikel, squash, blomkål, ærter og cremet krydderurtedressing samt langtidshævet Ølandshvedebrød med flagesalt og smør. 65 kroner pr. portion. Køb din madbillet HER på forhånd og vær sikker på, at der er en portion til dig!

Koncert: Dissing & Las hylder Bob Dylan

Kl. 20.30-22.00

Det startede med en opfordring i forbindelse med Bob Dylans 70 års fødselsdag, men succesen har været så stor, at trioen Rasmus og Jonas Dissing samt Las Nissen, stadig turnerer landet rundt og hylder den ikoniske singer/songwriter. Trioen tilhører den absolutte top indenfor den nye generation af dansk musik. De er oplært hos Povl Dissing, men er i dag etableret som en unik enhed, der med præcision og samhørighed har fundet deres helt egen lyd og musikalske univers. De tre vokaler giver Dylan's sange den variation de kræver og trioens sammenspil, som også her er i særklasse, formår at følge dem til dørs. De 20 år og 8 album med og uden Povl er et livsprojekt, der stadig blomstrer, men dette frikvarter bliver måske mere end en parentes. For Dissing og Las har Dylans musik altid været en stor kilde til inspiration. Denne aften vil bandet sammen med publikum dykke ned i Dylans musik, som indeholder alt det, vi behøver: historier, åndenød, rock’n’roll og poesi.

Gratis. Ingen tilmelding