Bøger til det forsømte sportsår

Nogle af sommerens helt store sportsbegivenheder er forståeligt nok blevet aflyst. Heldigvis har vi masser på hylderne, så du i stedet kan genopleve nogle af historiens store sportsøjeblikke.

Set i forhold til hvad der ellers sker omkring os i den store verden lige nu, er det en bagatel, at store dele af sportsåret 2020 er enten udsat eller aflyst. De europæiske fodboldligaer er dog efterhånden startet op igen, snart følger Formel 1, og hvis ellers planerne holder stik, venter et vanvittigt cykelefterår, hvor man planlægger at afvikle alle forårsklassikerne, tre grand tours og et verdensmesterskab på omtrendt tre måneder. Der er desværre også store begivenheder der er helt aflyst såsom EM i fodbold og OL, og derfor taler vi stadig om 2020 som et forsømt sportsår.

Som erstatning kan vi i stedet dykke ned i historien og i nostalgien for at få et godt sportsfix hen over sommeren. Vi har fundet en stak bøger frem, som kan afhjælpe de værste sportsabstinenser, når du f.eks. sidder og længes efter selv den mest døsige transportetape i Massif Central. Det her er bøger, hvor anekdoterne flyder, hvor du kan mærke stemningen og ståpelsen rejser sig på armene. Næsten som at være der selv. Næsten.

Oprindeligt skrevet af vores kollega Allan fra Aalborg Bibliotekerne.

Materialer