Claes Bang i The Square
Foto: Filmstriben

4 filmperler af Ruben Östlund på Filmstriben

Den svenske instruktør Ruben Östlund er lige nu aktuel med filmen "Triangle of Sadness", som i foråret vandt Guldpalmen i Cannes. På Filmstriben kan du se fire af hans andre film, som alle har fået flotte anmeldelser.

The Square

"The Square" modtog i 2017 Guldpalmen i Cannes og har danske Claes Bang i hovedrollen som Christian, der er kunstnerisk chef på et moderne kunstmuseum. I en af dagene op til åbningen af den prestigefyldte udstilling "The Square" bliver han udsat for et tricktyveri på åben gade, og sammen med sin assistent, Michael, indleder han jagten på tyven. 

Se "The Square" på Filmstriben med dit bibliotekslogin

Force Majeure

Fra filmen Force Majeure

En skiferie vender op og ned på tilværelsen for ægteparret Thomas og Ebba, da en lavine rammer den restaurant, hvor de spiser. Alle slipper uskadte fra oplevelsen, men i de afgørende sekunder forsøger Ebba at redde parrets børn, mens Thomas er sig selv nærmest og stikker af. 

Se "Force Majeure" på Filmstriben med dit bibliotekslogin

Play

Fra filmen Play

En flok utilpassede drenge har fundet på et effektivt trick, hvor de ved hjælp af snak og rollespil får franarret deres jævnaldrende mobiltelefoner, penge og andre værdigenstande. En dag forfølger gruppen tre drenge, som de ender med at tvinge rundt sammen med dem i Gøteborg.

Se "Play" på Filmstriben med dit bibliotekslogin

De ufrivillige

Fra filme De ufrivillige

Filmen er bygget op omkring fem parallelle historier, der på tragikomisk vis fortæller, hvordan gruppedynamik kan udspille sig i forskellige situationer. Flere har peget på "De ufrivillige" som en af de senere års bedste film.

Se "De ufrivillige" på Filmstriben med dit bibliotekslogin