Colin Firth og Stanley Tucci i filmen Supernova
Foto: Filmstriben

Biblioteket anbefaler: Filmen "Supernova"

26.04.22
"Supernova" er en vaskeægte roadmovie, men i virkeligheden er filmens tema et helt andet end det frie liv på landevejen. Det er i stedet et medrivende drama om kærlighed, og det ubærlige i at miste sin partner til demens.

Stanley Tucci og Colin Firth som spiller parret Tusker og Sam. Tusker er forfatter og Sam koncertpianist. De har været sammen i årevis, men nu er Tusker blevet ramt af tidlig demens, hvilket i den grad har rystet deres trygge verden. En bevægende og vemodig historie om at miste sin elskede lige så stille og håndteringen af en livomvæltende situation.   

Sam og Tusker har dannet par i over tyve år og er stadig meget forelskede, men de ved begge, at tiden er knap. Sam har derfor planlagt, at de skal på en tur gennem England i deres gamle autocamper. En tur de også var på mange år tidligere og nu vil genopleve. De skal på deres vej besøge familie og venner, og det er Sam, der må holde sammen på det hele og har det store overblik på vejene.

Colin Firth og Stanley Tucci i filmen Supernova

På turen kommer de hinanden meget nær, men Sam må se i øjnene, at det står meget værre til med Tusker, end han har villet erkende over for sig selv. Tusker er ved at skrive sin måske sidste bog, og Sam har det indtryk, at det går godt med skriveriet, men da han finder Tuskers notesbog, går det op for ham, at hans mand ikke kan skrive mere – bogstaverne er forsvundet for ham.

Virkeligheden trænger sig på, som rejsen skrider frem. Sam som selv har tænkt sig at tage sig af Tusker fremover, har planer om at indstille sin karriere efter en sidste koncert, som er planlagt på deres tur.

Tusker, som er smerteligt bevist om sin sygdom, kan ikke bære tanken om, at den skal berøve dem begge deres kreativitet. De bliver nødt til at tale om, hvordan Tusker vil leve sin sidste tid, men de er meget uenige om hvordan.

Smuk og bevægende film

Visuelt er filmen utrolig smuk og udspiller sig i storslåede landskaber, som er i stor kontrast til alvoren og de smertefulde samtaler mellem hovedpersonerne. Det er dog ikke trist det hele, og filmen går ikke så meget i dybden med selve sygdommen – den er hovedsageligt en vemodig kærlighedshistorie om at skulle miste og om de svære valg man må træffe, når man bliver ramt af svær sygdom.

Udover det sørgelige tema, er der også meget lune, humor og stille glædesstunder i filmen og Stanley Tucci og Colin Firth spiller fremragende. 

Du kan se "Supernova" gratis på Filmstriben med dit bibliotekslogin

Supernova filmplakat

"Supernova" er fra 2020.

Manuskript og instruktør: Harry Macqueen. 

Medvirkende: Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood.