Frittata
Foto: Jan Laursen, Stop Spild Af Mad

National madspildsdag den 29. september

Markér den nationale madspildsdag og få nye gode vaner.

Dyrere mad, el, varme og benzin. Historisk høje prisstigninger på dagligvarer og andre leveomkostninger er begyndt at presse danskernes økonomi i disse nye usikre tider. Mindre madspild er et af de nemmeste tiltag, hvormed man kan spare i den daglige husholdning

I år er der derfor endnu en god grund til at markere den nationale madspildsdag den 29. september.

Spild af mad har store miljø- og klimamæssige konsekvenser, og det er noget,​ alle kan være med til at undgå. Vi kan måske ikke r​​ette på det ved at spise a​​​l den mad, der ellers ville være blevet smidt ud, men udenlandske undersøgelser peger på, at omkring halvdelen af den mad, der ryger i skraldespanden, kunne være spist.

Undgå madspild - 5 gode råd

Som forbruger kan du selv gøre noget for at undgå madspild: 

  • Planlæg dine madindkøb, og køb kun den mad, du har behov​ for
     
  • Spis lokale produkter, så de ikke skal holde sig længe under transport
     
  • Bliv bedre til at bruge rester i nye retter, men hold stadig øje med holdbarheden
     
  • Opbevar maden ved den rigtige temperatur, så du smider mindre mad ud, der er blevet dårlig
     
  • Køl madrester, der skal gemmes, hurtigt ned, eller frys dem evt. i små pakker

Læs mere om at undgå madspild her

Du kan også finde masser af indpiration til lækker mad uden spild i boglisten herunder.

Materialer