Dreaming Murakami
Dreaming Murakami

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
0 Kr
Film

CPH:DOX: DREAMING MURAKAMI

19.03.18
I marts finder den femtende udgave af én af verdens største dokumentarfilmfestivaler sted i København – og i Gentoftegade! Som en del af CPH:DOX viser biblioteket nemlig den helt nye film 'Dreaming Murakami', der med udgangspunkt i den japanske forfatter Murakamis univers og med oversætter Mette Holm i hovedrollen, rammer lige ned i litteraturens væsen.

Om filmen: For mere end tyve år siden læste oversætteren Mette Holm en roman af Haruki Murakami. Den japanske forfatter havde endnu ikke opnået litterær stjernestatus, og dengang havde Mette Holm ingen idé om, hvordan hans bøger senere ville ændre og transformere hendes eget liv. Siden da har hun brugt tusindvis af timer på at oversætte Murakamis fantasirige og fabulerende romaner. Mens Mette Holm forsøger at finde de perfekte sætninger til at afspejle Murakamis drømmende karakterer, dukker en to meter høj frø op i metroen i Tokyo, og grænserne mellem fiktion og virkelighed begynder at smelte sammen. Filmen er dansk/japansk med danske undertekster og instrueret af Nitesh Anjaan.

Efter filmen stiller vi om til en direkte transmission fra Det Kongelige Bibliotek (Den Sorte Diamant) i København, hvor filmens hovedperson Mette Holm og instruktør Nitesh Anjaan stiller op til en samtale med Politikens Murakami-kyndige film- og litteraturanmelder Kim Skotte

Læs mere om CPH:DOX her.

Gratis. Tilmelding nødvendig.