Fra filmen "White Balls on Walls"

Om dette arrangement

Tid
17:30 - 19:30
Pris
Gratis
Target
For alle
Film

GENTOFTE:DOX: "White Balls on Walls"

23.03.23
Hvad stiller vi op med en kunsthistorie, hvor alle værkerne er lavet af mænd? Sid med til møderne, når Stedelijk-museet i Amsterdam prøver at bringe kunsten ind i en ny tid. Det er klogt og morsomt at lytte til i en elegant film, der sætter fagligheden højt.

Det går ikke længere, at der kun hænger kunst af hvide mænd på museernes vægge. Tiderne skifter, og på Stedelijk-museet i Amsterdam har direktør Rein Wolfs og hans dygtige team sat sig for at gøre noget ved det. Men hvordan?

I en klog og morsom film, der vægter nuancer og kompleksitet over hurtige slogans og nemme løsninger, har instruktør Sarah Vos haft fuld adgang til samtalerne på det verdensberømte udstillingssted i en tid, hvor kulturen er i forandring.

Det er en fornøjelse at lytte med, for det faglige niveau er tårnhøjt, og selvironien herligt underspillet. Teori og praksis er ikke altid i synch, når diversiteten skal have et skub. For nogle er det sproget selv, der er problemet, og ikke kun et spørgsmål om hvad der hænger på de hvide vægge. 

Inden filmen vil Anna Kærsgaard Gregersen, Museumsinspektør Fransk Kunst (19. og 20. årh.) på Glyptoteket, holde et oplæg, der forholder sig til konkrete samtaler/problematikker fra dokumentaren og perspektiverer det til et dansk museumslandskab, med udgangspunkt i Glyptoteket. 

Filmen bliver vist som en del af CPH:DOX

Praktisk information

  • Gratis
  • Book billet her på siden