Naja Mikkelsen

Om dette arrangement

Tid
16:30
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag

Naja Mikkelsen: I Ejnar Mikkelsens slædespor

08.03.22
Naja Mikkelsen, der er barnebarn af polarforskeren Ejnar Mikkelsen og en del af bestyrelsen i Det Grønlandske Selskab, fortæller om sin farfar og hans ekspeditioner.

Naja Mikkelsen, der er barnebarn af polarforskeren Ejnar Mikkelsen og en del af bestyrelsen i Det Grønlandske Selskab, fortæller om sin farfar og dennes ekspeditioner. Allerede som 13-årig sejlede Mikkelsen på Sydhavet, og som helt ung kom han med på en færd i robåd langs Grønlands barske Østkyst og på en ekspedition mod Nordpolen. Han udrustede også en ekspedition fra Alaskas nordkyst i jagten på ukendt land i det Arktiske Ocean. Han fandt ikke noget land og måtte vende om med uforrettet sag.

Nye muligheder for arktiske ekspeditioner viste sig dog snart, og i 1909 stævnede han ud fra København med et lille fartøj for at lede efter de tre omkomne fra Danmark-ekspeditionen og ikke mindst deres dagbøger og observationsjournaler – en ekspedition vi skal høre mere om senere på aftenen, når Nikolaj Coster-Waldau gæster biblioteket.

(Hvis du også vil se foredraget med Nikolaj Coster-Waldau, skal du også booke billet til det arrangement).

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Det Grønlandske Selskab.

Praktisk information

  • Gratis.
  • Book billet her på siden

Tema på biblioteket: Grønland

I februar og marts 2022 sætter Hovedbiblioteket fokus på Grønland. Et land, der er kommet i stormagternes søgelys på grund af både klimaforandringerne,

Grønlands geostrategiske status og den stigende efterspørgsel på sjældne råstoffer, der findes i Grønlands undergrund. Det har styrket Grønlands globale position, skubbet til ønsket om selvstændighed og også påvirket den enkelte grønlænders selvforståelse.

Tags