Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Tranen
Gentofte Hovedbibliotek
Target
For voksne
Kunst

Fernisering på Tranen: Agrication

24.08.21
Kom til fernisering på Magnus Andersens soloudstilling på Tranen.

Magnus Andersens (DK, 1987) soloudstilling på Tranen handler om begær efter det gode liv på landet, som det var engang – eller måske aldrig har været.

Under titlen Agrication præsenteres et blik ind i en nær fremtid, hvor borgere forpligtes på grøn genopdragelse på landbrugsferie.

Livet i pagt med naturen er også en tilværelse i en ny, splittet og højspændt kultur. Blikket ud over de landlige vidder obstrueres af læ- og elhegn; nye socioøkonomiske skel og mure.

Udstillingen fremmaner et landskab, der er lige dele dystopi à la Mad Max og Silicon Valley’sk biedermeier. Nogen lever i resterne af en gammel civilisation; andre i den næste med Tesla og solceller.

Praktisk information

  • Gratis.
  • Ingen tilmelding.

Om Tranen

Tranen er Gentofte Kommunes udstillingssted, der viser kunstneriske nybrud på den eksperimenterende samtidskunstscene.

Siden 1970 har Tranen været stedet, der præsenterer de besøgende for de nyeste talenter og tendenser i dansk og international kunst.

Tranen har udover væsentlige soloudstillinger med store danske kunstnere som Ursula Reuter Christiansen og Per Kirkeby også præsenteret nøglefigurer i det 20. århundredes kunsthistorie som Andy Warhol og Valie Export.

Med åbningen af Gentofte Hovedbibliotek i 1985 flyttede udstillingsstedet fra Tranegårdsvej over i Henning Larsens bygning på Ahlmanns Alle i Hellerup. Her er 110 m2 under ni runde ovenlys afsat til præsentationen af kunst, der er med til at profilere biblioteket som kulturhus.

På Tranen præsenteres dagsordenssættende kunst i lyset af større kulturelle strømninger.

Publikum tilbydes indgange til og udgange fra kunstens verden. Som noget nyt er alle udstillinger ledsaget af anbefalede bøger, der inspirerer kunstnerne i deres arbejde.

Læs mere om Tranen på tranen.nu

 

Tags