Om dette arrangement

Tid
10:30 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Kunst

Udstilling med unge kunstnere fra JAC

26.05.23 - 01.08.23
Udstilling med fem unge kunstnere fra JAC

Fem unge kunstnere fra IKT-linjen på Job-, Aktivitets- og Kompetencecenteret åbner deres udstilling med fernisering fredag d.26.5. kl. 10.30 og kl. 15, og du kan komme og se udstillingen helt indtil d. 1.8. på Vangede Bibliotek.

Kunstnerne har alle fem har cerebral parese, som gør, at de blandt andet har nedsat bevægelighed og nedsat/ingen verbal tale. Kunstværkerne er derfor skabt digitalt ved hjælp af øjenstyring, hovedmus eller touch på Ipad.

Udstillingen har dels fokus på, hvordan man får nye muligheder i livet og hvordan teknologien kan bruges til at understøtte dette formål.

Udstillingen er delt op i to dele. Den ene halvdel består af en række kunstværker, hvor de fem unge mennesker har haft fokus på at udforske mulighederne for at skabe kunst ved hjælp af deres elektroniske kommunikationshjælpemidler. Til nogle af kunstværkerne hører der også en video til, som viser og beskriver den mere tekniske del af processen med at skabe kunst.

Den anden halvdel har temaet "Lys i mørke". Også her hører der en video til nogle af kunstværkerne, der beskriver den enkelte kunstners tanker bag værket. Til nogle af videoerne har kunstnerne valgt underlægningsmusik, som har til formål at skabe en beroligende stemning.

Til ferniseringen kan du møde kunstnerne og høre mere om processen og tankerne bag. Du kan også selv prøve en hovedmus og opleve på egen krop, hvordan man kan skabe kunst med den.

 

Praktisk information

  • Gratis
  • Ingen tilmelding