Charlotte Weitze
Foto: Morten Holtum

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:30
Pris
Gratis
Target
For voksne
Litteratur

Boglancering: Charlotte Weitze: Klimaet og kunstneren 

03.10.22
Vær med til lancering af Charlotte Weitzes nye essaybog "Klimaet og kunstneren" i bogserien Babette fra forlaget U Press.

Hør Charlotte Weitze i samtale med leder af Tranen, Toke Lykkeberg, og vær med til efterfølgende at fejre bogen med et glas. Der vil også være mulighed for at købe og få signeret bogen.  

Som skønlitterær forfatter har Charlotte Weitze gennem sine seneste værker skildret vores forhold til naturen og klimakrisen.

I sit første store essay undersøger hun nu med udgangspunkt i sit eget liv, hvordan vi i mødet med kunsten kan reflektere over alt det uforudsigelige og irrationelle ved klimaforandringerne. For Charlotte Weitze går vejen til et dybere og bredere engagement i klimakampen hverken gennem forskningens benhårde facts eller politikernes moralske formaninger.

Weitze undersøger, hvordan kunsten kan være et eksistentielt refleksionsrum – et sted, hvor vi kan finde vores egen måde at involvere os i klimaforandringerne – tilpas følsomt uden at blive grebet af angst.

Charlotte Weitze er skønlitterær forfatter og dramatiker. Klimaaktivisme og en kunstnerisk interesse for natur løber som en rød tråd gennem hendes forfatterskab, i Rosarium (2021), i cli-fi-romanen Den afskyelige (2016) og ikke mindst her i hendes nye essay om Klimaet og kunstneren.

Praktisk information

  • Gratis
  • Book billetter her på siden