Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Target
For voksne
Litteratur

Foredrag: Rosens navn i en filosofisk og eksistentiel kontekst

18.11.21
Oplev forfatter og lektor Nikolaj Pilgaard Petersen undersøge Umberto Ecos "Rosens navn" fra en idéhistorisk og filosofisk vinkel.

Umberto Ecos romaner er som dybe, krinkelkrogede labyrinter: De er murstenstunge, filosofiske, dybsindige og præget af kriminalistiske plot, som fænger og fængsler læserne fra første til sidste side.

Med udgangspunkt i klip fra filmatiseringen af Rosens navn fra 1986 med Sean Connery i en af hovedrollerne, anlægger aftenens foredragsholder, Nikolaj Pilgaard Petersen, en idéhistorisk og filosofisk vinkel, hvor han blandt andet inddrager Aristoteles’ og Platons tænkning i relation til det eksistentielt afgørende spørgsmål om det enkelte menneskes liv og eksistens – et spørgsmål, der er lige så relevant i dag, som det var i antikkens Grækenland eller middelalderens Norditalien.

Nikolaj Pilgaard Petersen er forfatter samt cand.mag. og lektor i historie, matematik og filosofi.

Praktisk information

  • Gratis.
  • Book billet her på siden.

Tema: Fra reol til rum - følg samlingens usynlige tråde

Bibliotekets grundstamme er bogsamlingen, og den vil vi gerne have ud af reolen og gøre til en oplevelse. Derfor udfordrer vi bibliotekets traditionelle indretning og tankegang ved at åbne bøgerne og eksperimentere med opstillinger, der afslører de usynlige tråde, der er mellem materialerne.

Vi har indrettet et hjørne i biblioteket, hvor værkerne foldes ud og vidt forskellige emner kobles sammen. Du kan gå på opdagelse ved at følge de usynlige tråde og du kan selv sætte dit præg på, hvordan værket kan udfolde sig. 

Med udgangspunkt i romanen Rosens Navn af Umberto Eco kan du opleve film, foredrag og udstillinger på Dyssegård Bibliotek, som trækker tråde til både Eco og hans forfatterskab, kirkens kunst, lægeurter, krimigenren og meget andet. Du skal tilmelde dig arrangementerne enkeltvis.