Nazila Kivi og Claus Valling Pedersen

Foredrag på Hovedbiblioteket: Oprøret i Iran

Hvad sker der i Iran lige nu, og hvorfor er så mange demonstrerende kvinder og mænd villige til at risikere deres liv og sikkerhed? Vi dykker ned i sagen med to foredrag på Gentofte Hovedbibliotek i december.

Protesterne begyndte, da den 22-årige kvinde Mahsa Amini i september måned døde efter at være blevet anholdt af landets moralpoliti på grund af "upassende påklædning".

Det har udløst de mest omfattende protester i landets mere end 40-årige historie som islamisk republik. Og nu, hvor protesterne er gået ind i sin tredje måned, fortsætter en blodig nedkæmpning fra præstestyrets side. 

Foredrag om Iran i december

Nazila Kivi

Nazila Ghavami Kivi: Kvinder og litteratur i Iran

Dette foredrag stiller skarpt på iranske kvinders litterære forhold, mest med fokus på den iranske forfatter Shahrnush Parsipurs feministiske litteratur.

Nazila Vida Roxana Ghavami Kivi er dansk-persisk oversætter, anmelder og skribent. I 2019 udkom hendes oversættelse af Parsipurs bog Kvinder uden mænd og to flere oversættelser er siden fulgt efter.

Det er den 6. december kl. 15.30, og det er gratis at deltage.

Book din billet til foredraget her

Claus Valling Pedersen

Claus Valling Pedersen: Hvad sker der i Iran?

Claus Valling Pedersen er Lektor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, og han vil fortælle om styreformen i Iran og årsagen til protesterne i landet.

Han forsker i den moderne persiske litteratur fra dens tidlige begyndelse omkring år 1900 frem til i dag.

Det er den 15. december kl. 17.00, og det er gratis at deltage 

Book din billet til foredraget her