Nynne Bjerre Christensen
Nynne Bjerre Christensen

Kæmp for din klassiker på biblioteket

Kom til debat om, hvad kulturarv er for dig. Med Nynne Bjerre Christensen og Claus Bryld eller Anne Lise Marstrand Jørgensen og Nanna Mogensen.

Hvad er kulturarv egentlig?

I 2015 sætter Historiens Dage/Golden Days festivalen fokus på Important Shit – fra værdifulde ligegyldigheder og genstande over private oplevelser til nationale klenodier. Med andre ord på alt dét, der former os. Fra den 4.- 20. september giver vi den såkaldte kulturarv et service-tjek og spørger, hvor dens gyldighed og relevans er – både i dag og i fremtiden. Under Important Shit folder Gentofte Bibliotekerne en bred vifte af arrangementer ud, blandt andet to debataftner, hvor du kan bidrage til diskussionen:

Onsdag den 9. september kl. 19.00 - 21.30 på Dyssegård Bibliotek

Kæmp for din klassiker: Claus Bryld og Nynne Bjerre Christensen
Hvad er din personlige kulturarv? Hvad vil du gerne lægge i bagagen til kommende generationer? Er der et stykke litteratur, kunst eller musik, man ikke kan leve uden? En færdighed, et håndværk, en livsværdi eller en politisk holdning, der for dig er helt essentiel? Arrangementet er for alle debatelskende og passionerede unge som ældre. Aftenen indledes med en samtale om emnet mellem to generationer – og to gentofteborgere: historiker og forfatter Claus Bryld, der er i ‘krydsild’ med journalist fra DR2 Nynne Bjerre Christensen. Så er der pause med et par danske klassikere – som kan spises. Herefter skal vi ved fælles hjælp forsøge at indkredse vores egen klassiker: Hvad kunne jeg tænke mig at give videre til eftertiden? Etnolog Inge Panduro lægger for og samler op.  

Entré: 65 kr.

Køb billet her

Torsdag den 10. september kl. 17.00 - 18.30 på Gentofte Hovedbibliotek

Kæmp for din klassiker: Anne Lise Marstrand-Jørgensen og Nanna Mogensen
Er du til Hemingway eller Rifbjerg? Vil du kæmpe for din klassiker? Hør hvad forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen vil kæmpe for, når hun udfordres af Nanna Mogensen fra Skønlitteratur på P1. De store klassikere genudgives, friskes op med nye omslag og aktualiserende forord. Men står de stadig på den ypperste plads i stuen og i hjertet? Hvad skaber egentlig en klassiker? Dens popularitet eller genialitet? Er Klaus Rifbjerg en evig klassiker som James Joyce? Er Helle Helles historier for "små", eller skal det være episk a la Dostojevskij? Kom til debat, hvor forfatter, moderator og publikum duellerer om deres favorit klassikeres eksistensberettigelse.

Entré: 65 kr.

Køb billet her