Nyd vinterferien på biblioteket

Nyd vinterferien på biblioteket

02.02.17
Står vinterferien ikke på hvid sandstrand eller snedækket højfjeld i år, så kombiner den hjemlige hygge med et besøg på biblioteket. Her kan du både bygge skrotdyr og skumlandskaber, komme hele vejen rundt om Noahs ark, gå i teatret og løse mysterier.

Alle sejl er sat til, når Gentofte Hovedbibliotek slår dørene op i uge 7. Det handler nemlig om Noahs ark. Gennem både værksteder og film tager børneafdelingen os igennem den gamle historie fra alle vinkler og kanter. Se Teater Nordkrafts forestilling, der løfter historien om Noah op til nutiden og handler om venskab, katastrofer, og hvad Gud egentlig har med det hele at gøre. Forestillingen ”Ved Arken kl. otte” spiller lørdag den 11. februar kl. 13.00. Biblioteket viser også film om Noahs ark, både for små børn og de lidt ældre. 

Skrottede dyr, dyr af skrot og et spritnyt maker space

Dyr spiller som bekendt en central rolle i historien om Noahs ark, og i vinterferien vil Hovedbibliotekets børneafdeling eksplodere i alle mulige og også umulige slags dyr. For hvad med de arter, Noah ikke lige ville have med? Det spørgsmål stiller Papirsnedkeriet torsdag den 17. februar kl. 15.00, og børn fra fem år og op kan sammen med deres familier bygge de skrottede dyr ud af skrotmaterialer. Som noget helt nyt lancerer børneafdelingen FABIland, et makers space hvor børn og voksne sammen kan bygge og hygge på biblioteket. I vinterferien er det selveste Noahs ark, som kommer til at opstå af den fælles indsat og sammen med den alle de dyr, der ikke kom med inden afgang.

Quiz om dyr og byg dinosaurlandskaber

Test din viden om dyr, når Hovedbibliotekets børne- og ungdomsklubber inviterer til dyrequiz mandag den 13. februar kl. 15.00 og lav selv et badge med dit yndlingsdyr. Bliv klogere på evolutionen sammen med kunstner Henriette Bruun lørdag den 18. februar kl. 11.00, også på Hovedbiblioteket. Workshoppen ”Palæontologiens tidsrejse” blander fysikforsøg med billedkunst og fortælling, så historien bliver spillevende – og børnene fremstiller et dinosaurlandskab undervejs.

Mysterier og bevægelse på Ordrup Bibliotek

På Ordrup Bibliotek kan du være detektiv for en dag og hjælpe med at opklare de gåder, der dukker op, når biblioteket er lukket og slukket. Det er fredag den 17. februar kl. 18.30. Kl. 15.00 samme dag er der detektivfilm for hele familien med popcorn, the og kaffe. Søndag samme weekend er de mindste børn inviteret til en æstetisk teateroplevelse, der tager udgangspunkt i Kandinskys digte og billeder. Det er kl. 10.00, at Uppercut Danseteater kigger forbi med deres stemningsfyldte univers. Der er mere bevægelse på programmet, når Legefabrikken kommer forbi med Bibloleg, et koncept, der kombinerer børnebogsklassikere med leg og bevægelse. Kom og hør historien om ”Emil og paltdejen” og leg med lørdag den 18. februar. 

Feriefilm, gadgets, teater, kreativitet og ansigtsmaling

På Gentoftegade Bibliotek kan du hygge dig med alle filmene om drengen Theodor på 5 år og hans helt særlige forhold til sin oldefar. Måske giver filmene også gode idéer til legeaktiviteter til resten af ferien. Kom forbi og se filmene mandag den 13. februar kl. 10.30 – 11.30. På Vangede Bibliotek er der et sandt eldorado for børn, der elsker spil, elektronik-nørderi og gadgets, når T.E.C.H.Team holder møde lørdag den 18. februar kl. 12.00. På Jægersborg Bibliotek kan de større børn bruge ferien på at udfolde andre kreative talenter. Prøv at tegne mandala, lave navneskilte med keltiske bogstaver eller pynteting af perler. Hver dag fra mandag den 13. – fredag den 17. februar præsenterer Jægersborg Bibliotek en ny kreativ aktivitet fra kl. 11.00-16.00.  Lørdag den 18. februar er det børnene selv, der er lærreder, når ansigtsmaler Laura Viberg kigger forbi og pynter kinder og pander med blomster og dyremotiver kl.11. Rund vinterferien af med Det Lille Verdensteater, der spiller forestillingen Ægget for de 2-5-årige på Dyssegård Bibliotek søndag den 19. februar kl. 15

Læs mere om alle vinterferieaktiviteterne og bestil billetter her