Film: De elendiges vej mod blodig revolution
Film: De elendiges vej mod blodig revolution

Biblioteket anbefaler: Når musik fortæller historier

I marts og april fokuserer Ordrup Bibliotek på musikkens rolle i kulturen og vores liv gennem filmvisninger og foredrag - biblioteket anbefaler bøger, musik og film hertil.

"Without a song or a dance what are we?"

Hvem kan leve uden musik, som den svenske supergruppe ABBA synger i deres sang Thank You for the Music. Og hvad ville film, teater, ballet, kunst og kultur i det hele taget være uden musikken som enten den bærende kraft i fortællingen eller som fortællingens underlæggende musikalske støtte? Forestil dig brusebadsscenen i Hitchcocks gyser Psycho uden musik til. Virker ikke, vel?

Der var engang i Hollywood

Ordrup Biblioteks tema i marts og april fokuserer på film, hvor musikken forløser værket. Det kan være som soundtrack og underlægningsmusik til film som i den amerikanske instruktør Quentin Tarantinos film, hvor musikvalget er afgørende for filmens helhed. 

Les Miserables

Det kan også være som musikalsk fortolkning af et værk i musicalform som Victor Hugo’s roman Les Miserables, der både findes som teater og film.

Romeo & Julie

Det samme gælder for William Shakespeares Romeo & Julie, der har fået klassikerstatus i musicalversionen West Side Story.

Lån bøger, film og musik

Mange store litterære værker er blevet fortolket musikalsk, og vi giver vores bud på nogle af de bedst i artiklen her.

God fornøjelse!

Mette og Ida,
Kulturformidlere på Ordrup Bibliotek 

Mary Poppins

Pygmalion / My Fair Lady

Kameliadamen

Den lille havfrue

Evgenij Onegin

Peter Kanin

Romeo og Julie / West Side Story

Alice i Eventyrland

Nøddeknækkeren

Skatteøen

Fantomet i operaen

Baggrundslitteratur