Læs nordisk under Nordisk Litteraturuge

13.11.17
Tag med rundt i Norden med ny nordisk litteratur - og kom til højtlæsning i Skumringstimen på Jægersborg Bibliotek.

I uge 46 er der Nordisk Biblioteksuge, der er et projekt under Foreningen Norden, som arbejder med at udbrede nordisk læsning, litteratur og uddannelse i norden. Årets tema er: Øer i Norden. På mere end 2000 biblioteker og andre samlingssteder i Norden og Baltikum samles tusindvis af tilhørere for at lytte til en nordiske fortælling.

Stemmer i vintermørket

Nordisk Biblioteksuge består af to dele - Morgengry, der er højtlæsning for børn og Skumringstimen, der er højtlæsning for voksne. Når det bliver mørkt i vores lande, tænder vi tit lys, hygger og læser bøger - det er grundidéen til Nordisk Biblioteksuge. Ved højtlæsningerne bliver den nordiske litteratur gjort levende og får virkelige stemmer i vintermørket.

Skumringstimen på Jægersborg Bibliotek

På Jægersborg Bibliotek kan du mandag d. 14. november komme til højtlæsning i skumringstimen kl. 16, hvor der læses højt fra bogen Is af finlandssvenske Ulla-Lena Lundberg.
Roman Is tager læseren med til det ålandske øsamfund. Historien udspiller sig omkring en ung præst, som sammen med sin kone og datter flytter ud til det ålandske skærgårdsmiljø i tiden efter 1. verdenskrig. 

Nordisk litteratur på dansk

De nordiske lande har meget til fælles og udover en historisk og sproglig fællesskab, har naturen altid været med til at definere den nordiske identitet. Ofte lægger øer, søer, skove og bjerge rammerne for den litteratur der udspringer fra landene fra nord, og ofte er omdrejningspunktet det nære miljø, familien og en udefineret længsel. Her kan du se et lille udpluk af romaner der er skrevet af nordiske forfattere og oversat til dansk.

Materialer