Fantasytitler fra eReolen Global
Fantasytitler fra eReolen Global

Engelsk fantasy for unge

30.10.21
Med eReolen Global kan du let få et strejf magi ind i hverdagen

Fantasy er blevet en utrolig populær genre for både børn og voksne. Alle kender efterhånden bøgerne om Harry Potter og Ringenes herre og ikke mindst de meget vellykkede filmatiseringer. Her kan man drømme sig væk til en eventyrlig og fantastisk verden, hvor alt kan ske. Her er drager, troldmænd, talende dyr og enhjørninger en naturlig del af hverdagen, og der gælder helt andre regler end i den virkelige verden. 

Kampen mellem det gode og det onde er helt central, og ofte skal en udvalgt hovedperson gå meget igennem i kampen for at redde verden. 

High fantasy er den mest kendte form for fantasy, hvor handlingen udspiller sig i en opdigtet verden uden forbindelse til den virkelige verden. Det kan man opleve i 'The Bone Witch' af Rin Chupeco hvor Tea, som er heks, kan vække de døde. Hun vækker sin bror, men det er en farlig evne, og der er altid en pris at betale.


I 'Castle of Lies' af Kiersi Burkhart invaderer en elverhær kongeriget, og Thelia bliver fanget på slottet sammen med prinsesse Corene. En elverkriger bliver deres eneste mulighed for at flygte. Samtidig vågner en ukendt kraft på slottet, og vil det lykkes Thelia at beskytte sig selv og kongeriget?

Low fantasy tager udgangspunkt i den virkelige verden, og i 'The Date' af Brenda Scott Royce drømmer Maribel om at gå ud med Evan på sidste skoledag. Det går slet ikke, som hun drømmer om, men på magisk vis får hun mulighed for at gøre dagen om. Bogen henvender sig til de yngre læsere.

'The Blue Girl' af Laurie Foos foregår i en lille søvnig by, hvor bl.a. 3 mødre bor med deres teenagedøtre. En dag redder de en pige fra at drukne. En pige med blå hud og hår. Hun siger ikke et ord. Mødrene begynder at bage små kager fyldt med hemmeligheder, som de giver til den tavse pige. Men måske burde de i stedet fortælle hinanden disse hemmeligheder.

Se mange flere fantasybøger, du kan låne på eReolen Global

Materialer