Forsider om druk

Læseklub 10: Druk

I denne læseklub fokuserer vi på romaner, hvor alkoholen har en fremtrædende rolle i handlingen.

Verdenslitteraturen har siden bibelsk tid budt på nok så mange skæbner, der har slået sig på flasken. Mange af værkerne er skrevet af forfattere, der selv var dybt alkoholiseret eller blev det. Alligevel har vi i det sidste årti set en intensivering af nordiske forfattere, der beskæftiger sig med dette emne, der stadig – i et samfund, hvor alkohol fylder meget – er tabubelagt.

I denne læseklub giver seks forfattere deres bud på, hvad der sker, når alkoholen tager kontrollen over hovedpersonen eller en pårørende. Det er selvbiografiske værker blandet med fiktion – bogstaveligt talt i Kristian Ditlev Jensens bidrag, Bar, der er en kontrafaktisk selvbiografisk roman.

Læs bibliotekets anmeldelse af Bar

Fælles for de fleste er, at de kommer med en vinkel på det, som en af vores mest folkekære forfattere, Ludvig Holberg, så fint formulerede det i Jeppe på Bjerget: "Alle siger at Jeppe drikker, men de siger dog ikke, hvorfor Jeppe drikker".

Læseklubben mødes anden onsdag i måneden kl. 16.00-17.30 på Gentofte Hovedbibliotek.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig læseklubben fra den 8. august til 1. september. Du tilmelder dig ved at skrive til Paul Calderara Eskekilde på pce@gentofte.dk

Mødedatoer:

14/9: Velkomst – første bog udleveres

12/10: Jesper Stein: Ædru

9/11: Kristian Ditlev Jensen: Bar

14/12: Alex Schulman: Glem mig

11/1: Åsa Linderborg: Mig ejer ingen

8/2: Liv Nimand Duvå: Vi er vel helte

8/3: René Fredensborg: Sjuft

Materialer