Bogforsider

Læseklub 12: Afrikanske forfattere – Alt optaget

I denne læseklub fokuserer vi på tre afrikanske forfatterskaber.

Sidste år blev Abdulrazak Gurnah (f. 1948), som den første forfatter fra Tanzania, tildelt Nobels Litteraturpris. Det vil vi gerne markere ved at sætte fokus på tre nulevende forfattere med rødder i det afrikanske kontinent – alle tre med værker bag sig, der har vundet stor international hæder.

Vi starter med den yngste: Chigozie Obioma (f. 1986) fra Nigeria er af mange udnævnt som én af sin generations store stemmer. Begge hans romaner kredser om og sammenfletter det realhistoriske og mystiske – tydeligt inspireret af sit hjemlands store forfattere, men også af græsk mytologi og de store tragedier.

Vi bliver i Nigeria: Chimamanda Ngozi Adichie (f. 1977) er om nogen den, der de sidste årtier har været eksponent for afrikansk litteratur. Hendes plotdrevne historier kredser om race, længsel og køn, med særlig fokus på det at være fremmed i et land.

Og vi slutter, hvor vi begyndte, med Abdulrazak Gurnah, som blev tildelt Nobelprisen “for hans kompromisløse og medmenneskelige evne til at beskrive kolonialismens effekter og flygtninges skæbne i kløften mellem kulturer og kontinenter.”

Læseklubben mødes tredje torsdag i måneden kl. 16.00-17.30 på Gentofte Hovedbibliotek.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig læseklubben fra den 8. august til 1. september. Du tilmelder dig ved at skrive til Paul Calderara Eskekilde på pce@gentofte.dk

Mødedatoer:

15/9: Velkomst – første bog udleveres

20/10: Chigozie Obioma: Vi var fiskere

17/11: Chigozie Obioma: Fuglenes gråd

15/12: Chimamanda Ngozi Adichie: En halv gul sol

19/1: Chimamanda Ngozi Adichie: Americanah

16/2: Abdulrazak Gurnah: Paradis

16/3: Abdulrazak Gurnah: Efterliv

Materialer