Deborah Levy

Læseklub 4: Trilogi af Deborah Levy – Alt optaget

I denne læseklub fokuserer vi på Deborah Levys prisbelønnede erindringstrilogi.

Den britiske forfatter Deborah Levy (f. 1959) debuterede i 1989 og har siden udgivet en lang række romaner, novellesamlinger, digtsamlinger og teaterstykker. Hun har to gange været shortlistet til den prestigefulde Bookerpris og bliver sammenlignet med store forfatternavne som Rachel Cusk og Annie Ernaux.

Levys prisbelønnede og genrebrydende erindringstrilogi er netop udkommet på dansk. Første bind i trilogien, Ting jeg ikke vil vide, er et feministisk modsvar til George Orwells berømte essay Why I Write fra 1946.

Med udgangspunkt i sin egen historie og sit liv i 40’erne, 50’erne og 60’erne reflekterer hun indsigtsfuldt og levende over fortid og nutid, kvinderoller, familie, politik, litteratur, kærlighed og venskab.

Trilogien er blevet et internationalt fænomen, rost for sin elegante, genrebrydende stil og kaldt for en moderne coming-of-middle-age. Selv kalder Deborah Levy den for ’A Living Autobiography’, en ’levende selvbiografi’, der er skrevet mens livet raser omkring hende og ikke i eftertankens klare lys.

Læs bibliotekets anmeldelse af Ting jeg ikke vil vide og Livets omkostninger

Læseklubben mødes anden tirsdag i måneden kl. 17.00-18.30 på Gentofte Hovedbibliotek.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig læseklubben fra den 8. august til 1. december. Du tilmelder dig ved at skrive til Therese West Boardman på twb@gentofte.dk

Mødedatoer:

13/12 kl. 16.00: Velkomst – første bog udleveres

10/1: Ting jeg ikke vil vide

14/2: Livets omkostninger

April/maj 2023: Fast ejendom 

Materialer