Mathilde Walther Clark og bogen Det blinde øje
Foto: Ulrik Jantzen

Læsernes Bogpris 2024: Her er vinderen

Mathilde Walter Clark har blæst læserne bagover med ”Det blinde øje”, som er en veritabel øjenåbner om hvad der sker, når dyrene fortrænges fra vores historier.

Tre ugers afstemning er slut, og opløbet var tæt, men Mathilde Walter Clark og Det blinde øje er nu kåret som vinder af Læsernes Bogpris 2024. Med æren følger en check på 50.000 kroner.

Da minkene forsvandt

Det blinde øje er en vild og tankevækkende læseoplevelse. Det er beretningen om det efterår, hvor minkene forsvandt ud af minksagen. Med grundig research og i essayistisk stil fortæller Mathilde Walter Clark en helt ny version af minksagen - denne gang på dyrenes præmisser.

Et lysende manifest

I talen til prisvinderen sagde Kirsten Boelt, bestyrelsesformand  for Ordkraft Litteraturfestival bl.a.:

”Din bog viser, hvad sproget kan bruges til. Du trækker mange eksempler frem, hvor læserne kan se, at ja, ord er magt og er i stand til at skabe en distance til det, der i virkeligheden sker i minkproduktionen og faktisk i landbruget generelt. 

Du har selv ordene i din magt og bruger dem til at demonstrere, hvordan de kan tildække eller afsløre og ændre vores måde at se tingene på. Din bog viser også, hvad litteratur kan, måske i modsætning til den offentlige debat. Din bog er ikke en flygtig debat i medierne, det er et manifest, der står lysende klart, og som vi kan tage frem og snakke med hinanden om i lang tid”.

Om forfatteren

Mathilde Walter Clark (f. 1970) er cand. mag i dansk og filosofi fra RUC og New York University.  Fra 2008 – 2011 var hun redaktør på litteraturtidsskriftet Den Blå Port.

Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker ønsker Mathilde Walter Clark stort tillykke med Læsernes Bogpris 2024.

 

Materialer