Roy Jacobsen og Merete Pryds Helle

Luk verden ind: Livestream med Roy Jacobsen & Merete Pryds Helle

Se med, når forfatterne Roy Jacobsen og Merete Pryds Helle taler om historiske slægtsromaner med udgangspunkt i deres egne værker.

Den 9. november kl. 20 kan overvære et enestående møde mellem forfatterne Roy Jacobsen og Merete Pryds Helle, der begge har sat markante litterære aftryk inden for genren: Den historiske slægtsroman.

Om forfatterne

Roy Jacobsen har bl.a. arbejdet med genren i sin Barrøy-serie, hvor vi følger Ingrid på den yderste ø i Norskehavet. Serien viser tilværelsen, som den formede sig i Norge i første halvdel af 1900-tallet.

Det er en intens og betagende familiesaga, et stykke Norgeshistorie og ikke mindst en stærk og rørende fortælling om rejsen fra barn til voksen.

Merete Pryds Helle står bag en slægtstrilogi, der startede med Folkets skønhed fra 2016, for hvilken hun modtog De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris.

Romanen er baseret på forfatterens egen familiehistorie, men krydret med frie fiktive elementer – den er derfor hverken biografi eller autofiktion, men en fiktiv fortælling baseret på erindringer og overleveringer.

Se live-streaming med Roy Jacobsen og Merete Pryds Helle gennem Facebook-begivenheden her

Litteraturformidler Kamilla Ane Petersen er moderator på samtalen.

Følg med på Facebook

Du kan følge med i live-streamingen på Facebook via begivenheden: "Livestream: Roy Jacobsen & Merete Pryds Helle".

Se med på Facebook her

Luk verden ind

Under titlen "Luk verden ind" samarbejder vi på Gentofte Bibliotekerne med fire øvrige folkebiblioteker: Glostrup, Allerød, Lolland og Fredensborg om en række live-streaming arrangementer.

Vi live-streamer interviews med både danske og udenlandske forfattere og håber dermed at skabe nye måder at møde litteraturen for bibliotekets brugere. 

Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Materialer