Smukke og skæve filmanbefalinger

Filmstriben har et kæmpe udvalg af kendte og mindre kendte film. Her får du et par anbefalinger til et par skæve anmelderdarlings.

The Double (2013)

Instruktør Richard Ayoade debuterede med den sjove, syrede og rørende coming-of-age film Submarine i 2010, men var allerede tilbage med den sorte komedie the Double i 2013. Jesse Eisenberg, kendt fra The Social Network, spiller en dobbeltrolle som Simon der oplever at en nyansat kollega ligner ham selv på en prik, bortset fra at han er noget mere populær. Er man til Kafka og Spike Jonze film, er denne et must.

Se den her: The Double

Only Lovers Left Alive (2013)

Vampyrgenren har kronede dage blandt de såkaldte tweens, ikke mindst på grund af twilight-serien, True Blood og Vampire Diaries. Film og serier jeg personligt springer over, men når den Amerikanske instruktør Jim Jarmusch kaster sig over genren er der grund til at kigge med. Med klassikere som Down By Law, Dead Man og Broken Flowers på sit C.V. ved man at man får noget ud over det normale.

Filmen omhandler et rock’n’roll vampyrpar, som har været sammen i århundreder, og hvis forhold bliver sat på prøve da en søster kommer på banen. Filmens hovedroller bliver besat af Tilda Swinton og Tom Hiddleston.

Se film her: Only Lovers Left Alive

Amour (2012)

Det var et spændende år i Cannes, da favoritterne til Guldpalmerne var Thomas Vinterbergs "Jagten" og Michael Hanekes "Amour".

Haneke vandt, og uden at sige et ondt ord om Jagten, er Amour en film ud over det normale. Haneke er frygtløs når det kommer til at beskrive forhold imellem mennesker, og gør næsten en ære i at fremvise tabuer. Dette er også det der gør hans film så stærke og rørende.

Anna og Georges, der er i firserne, lever et stilfærdigt liv i tæt samhørighed. Da Anna får et slagtilfælde og gradvist bliver dårligere, passer Georges hende, men kampen for at opretholde et værdigt liv tærer på kræfterne.

Ud over at vinde Guldpalmerne, vandt den også en oscar for bedste udenlandske film.

Se filmen her: Amour

Materialer