Kim Blæsbjerg og bogen De bedste familier

Kim Blæsbjerg modtager De Gyldne Laurbær

Boghandlernes prestigefyldte pris går i år til forfatteren Kim Blæsbjerg. Han modtager De Gyldne Laurbær for romanen "De bedste familier"

De bedste familier fortæller historien om den uoprettelige indvirkning, virksomheden Cheminova har haft på et lille fiskersamfund på den danske vestkyst i 1950’ernes og start 60'erne. ⁠
⁠⁠
Skellet mellem land og by bliver skildret præcist i portrættet af de to familier, man som læser følger igennem et årti præget af stigende velstand og en tavshedskultur, der tillod de uacceptable arbejdsforhold og miljøsvineriet at eskalere.⁠ 

Hør Kim Blæsbjerg fortælle om De bedste familier i Forfatterkvarteret

Kim Blæsbjerg er uddannet fra Forfatterskolen i 1997. Han debuterede som forfatter i 2002 med kortprosaværket Fælder, og i 2007 fik han sit litterære gennembrud med slægtsromanen Rådhusklatreren.

Romantrilogien Desertørerne udkom i perioden 2016-2018 og tegner et billede af Danmark i årene 2007 til 2012 med finanskrise og dansk krigsdeltagelse.

Mød Kim Blæsbjerg på Gentofte Bogmesse

Vi er så heldige, at Kim allerede har sagt ja til at deltage i årets bogmesse i Gentofte. Det er lørdag den 16. marts kl. 11.15 på den store biblioteksscene. 

Se hele programmet for Gentofte Bogmesse

De Gyldne Laurbær

De Gyldne Laurbær er blevet uddelt siden 1949. Prisen uddeles en gang årligt baseret på en afstemning fra samtlige danske boghandlere i januar, og gået til forfattere som Stine Pilgaard, Christian Jungersen, Helle Helle og Thomas Korsgaard. Sidste år gik De Gyldne Laurbær til Maren Uthaug.

Materialer